Отишли су изабраници тренера Душана Николића пут Земуна по први пролећни тријумф, али су уместо тога доживели нови неуспех, којим су додатно закомпликовали себи ситуацију на табели. Истина, “ђаволчићи” су и даље изнад опасне зоне, али су им конкуренти у борби за опстанак све ближи и ближи, претећи да их ускоро потисну у опасну зону.

Данашња утакмица на стадиону ФК Милутинац у Земуну одлучена је у 20. минуту, када је нападач домаће екипе Јован Каличанин једну дубинску лопту упућену у казнени простор нашег тима успео да спроведе главом у мрежу. Био је то, како се испоставило, једини погодак на овој утакмици, иако су и једна и друга екипа пропустиле пар изгледних прилика у наставку сусрета.

Следи репрезентативна пауза која ће добро доћи “ђаволчићима” да се мало консилидују и покушају да на првој наредној утакмици против имењака са Новог Београда на “Чика Дачи” поправе утисак и домогну се првих пролећних бодова.

ЗЕМУН – РАДНИЧКИ 1923 1:0 (1:0)

БЕОГРАД
Стадион:
ФК Милутинац.
Гледалаца: 100.
Судија: Денис Аћимовић (Београд)
Стрелац: Каличанин у 20. минуту.
Жути картони: Деља, Онвуборо (Земун), Арсенијевић, Лукић (Раднички 1923)

ЗЕМУН: Ристић, Белаћевић, Момчиловић, Трајковски, Каличанин (од 54. Војновић), Караман (од 80. Аврамовић), Бошковић (од 76. Ваневски), Калат, Деља, Перић (од 82. Вујовић), Чоаџија (од 60. Онвуборо).

РАДНИЧКИ 1923: Недовић, Букумира, Пантовић (од 85. Јовановић), А. Ристић, Ракићевић (од 58. Лукић), Димитријевић, Живадиновић (од 69. Димовски), Арсенијевић, Илић (од 80. Ђоровић), Танасијевић, Милојковић.

P