Омладинци пребринули све бриге око опстанка

Предвођени капитеном Андрејом Ристићем и најбољим стрелцем Јованом Арсенијевићем, “ђаволчићи” су лако изашли на крај са суботичким “голубовима” и освајањем сва три бода скинули су бригу о опстанку са дневног реда.

Рафалну паљбу изабраника тренера Светислава Танасијевића започео је убојити Јован Арсенијевић. Његов пројектил из слободног ударца у 13. минуту разгалио је срца домаћих присталица и отворио “Крагујевчанима “ђаволчићима” пут ка жељеном тријумфу. Само пет минута касније Ристић је спретно реаговао након корнера и ударцем главом повисио предност нашег тима.

Погодак Зонића на самом старту другог полувремена вратио је госте у живот и унео одређену дозу неизвености у утакмицу. Међутим, тада су поново на сцену ступили Ристић и Арсенијевић, који су погоцима у 63. и 71. минуту пресудили Суботичанима. Погодак Станковића у последњем минуту само је ублажио висок пораз екипе са севера Бачке.

Два кола пре завршетка надметања у Омладинској лиги Србије, “ђаволчићи” имају недостижних седам бодова “вишка” у односу на нишки Раднички, који се налази у зони испадања.

Осигуран опстанак пружа Танасијевићевим изабраницима могућност да последње две утакмице у сезони, против Бродарца у гостима и Вождовца код куће, одиграју без већег резултатског притиска.

РАДНИЧКИ 1923 – СПАРТАК 4:2 (2:0)

КРАГУЈЕВАЦ
Помоћни терен стадиона Чика Дача.
Гледалаца:
100.
Судија: Младен Јаковљевић (Љиг)
Стрелци: Арсенијевић у 13. и 71. и Ристић у 18. и 63. минуту за Раднички 1923, а Зонић у 50. и Станковић у 90. минуту за Спартак.
Жути картони: О. Малиновић, Павловић, Јурић (Спартак).

РАДНИЧКИ 1923: Недовић, Радојковић (од 90+3 Димовски), Пантовић, Ристић, Димитријевић (од 28. Јовановић), Томић, Арсенијевић (од 82. Косановић), Чорбић, Маринковић (од 82. Лукић), Танасијевић, Милојковић (од 82. Петровић).

СПАРТАК: Лончар (од 70. Ђураш), Макаји, А. Павловић, Станковић, Пушкар (од 46. Војновић), Зонић (од 71. Миленковић), О. Малиновић, Стојановић (од 46. Кљајић), Ћук, Вујовић, Грбић (од 71. Јурић).

P