Николић после победе над Металцем: „Сада се и ми нешто питамо“

После утакмице 25. кола Прве лиге Србије између Металца и Радничког 1923, у просторијама клуба из Горњег Милановца одржана је конференција за медије, на којој су своје опсервације изнели тренер домаће екипе Александар Станковић и шеф струке Радничког 1923 Дејан Николић.

Стратег Металца био је видно разочаран чињеницом да је његова екипа након две победе на старту пролећне полусезоне уписала пораз, и то на свом терену.

– Ритам такмичења је довео до тога да квалитет игре на данашњој утакмици не буде на баш високом нивоу. Ми смо прилично бојажљиво ушли у утакмицу и бежали смо од неких ситуација које су биле препознатљиве за нас у неком претходном периоду. Показали смо и одређену дозу неискуства, нарочито након вођећег гола, када смо дозволили противнику да брзо постигне изједначујући погодак и то након одбијене лопте на коју нико од наших играча није реаговао. Код другог гола Радничког нам је попустила концентрација код прекида, мада мислим да је томе претходила погрешна судијска процена, али ћу свакако погледати снимак како бих могао боље да проценим. Проблем је што се сада увукла одређена несигурност међу моје играче, енергетски су пали, а већ за пар дана нас очекује још једна тешка утакмица у Новом Пазару. – изјавио је након утакмице тренер Металца Александар Станковић.

За разлику од шефа струке Металца, тренер Радничког 1923 Дејан Николић није крио задовољство после другог пролећног тријумфа, који је његовој екипи отворио пут ка самом врху табеле.

– Тешка утакмица, не превише лепа, посебно у првом полувремену, које је било јако слабо. У другом полувремену смо примили кикс гол, баш као и против Јавора у претходном колу, али смо неким изменама унели мало енергије и живости у игри, што је убрзо резултовало изједначујућим голом. Утакмица је тако ушла у неизвесност, а ми смо у последњих петнаестак минута опасно претили из контри и полуконтри. На крају, мајсторија Ковачевића из слободног ударца у последњем минуту нам је донела три бода. Када се подвуче црта, мислим да смо заслужено победили, иако је и Металац имао неке своје шансе. – сумирао је Николић своје утиске након данашње победе, уз честитке противнику на доброј игри и фер понашању, упркос неким спорадичним ситуацијама у жару борбе.

Шеф струке Крагујевчана нада се да ће његова екипа наставити у истом ритму и у наредним утакмицама.

– Ми смо екипа која је још увек у стварању. Мало нас је стигао и умор, али се надам да ћемо одређеним ротацијама играча одржати овај ниво игре и пружати још боље партије у наредном периоду. Са ова три бода смо ушли у борбу за врх табеле, тако да се сада и ми нешто питамо. – подвукао је Николић.

P