Никола Фржовић нови директор Радничког 1923

Никола Фржовић нови је директор Фудбалског клуба Раднички 1923. Он ће на челу клуба са “Чика Даче” заменити Александра Симовића, који је крајем децембра поднео оставку на директорску функцију.

По струци дипломирани економиста, Фржовић је дужи низ година обављао функцију генералног секретара КМФ Економац, најтрофејнијег футсал колектива у Србији. Дакле, ради се о човеку који врло добро разуме како функционише један успешан спортски колектив и сигурно је да ће то своје вишегодишње искуство покушати да имплементира и у нову средину.

– На ову функцију ступам као неко ко је спортски радник већ скоро двадесет година. Раднички је велики клуб са богатом традицијом, који тежи константном напретку, тако да су наши циљеви превасходно везани за што бољи пласман на табели. Мој претходник, Александар Симовић, подигао је клуб на изузетно висок ниво, а ја ћу се потрудити да Раднички у будућности буде још већи клуб него што је то данас – изјавио је на свом званичном представљању нови директор Радничког 1923.

Са непуних четрдесет година, Фржовић спада међу најмлађе директоре у историји клуба са “Чика Даче”. Како сам признаје, ову јако одговорну функцију прихватио је из разлога што воли изазове.

– Сматрам да је ово добар пословни и спортски изазов за мене. То је био можда и кључни мотив да прихватим ову функцију – открио је Фржовић.

P