На мегдан лидеру без беле заставе

Нови тежак изазов је пред фудбалерима Радничког. После успешних гостовања Златибору и Металцу, наши момци иду на север Србије, где ће покушати да остваре позитиван резултат против лидера на табели, ТСЦ-а из Бачке Тополе, у утакмици 27. кола Прве лиге Србије, која се игра у суботу, 16. марта од 15 часова на игралишту у Сенти, будући да се стадион у Бачкој Тополи још увек реновира.

Након згуснутог распореда на старту пролећне полусезоне и пакленог ритма од две утакмице недељно, фудбалери наше екипе имали су ове седмице нешто више времена за одмор и пуњење батерија пред још једно тешко гостовање. Након Златибора и Металаца, ученици Дејана Николића одлазе на ноге водећем ТСЦ-у из Бачке Тополе, једном од најозбиљнијих кандидата за пласман у Супер лигу Србије.

ТСЦ је клуб у успону, изузетно добро организован, финансијски моћан, са искусним и квалитетним играчким кадром, који је додатно оснажен у зимском прелазном року. Ради се о екипи која је друга по ефикасности у лиги са 54 датих голова, уз само 18 примљених, тако да се поред доброг напада, може подичити и сигурном одбраном. Најбољи стрелац екипе је Владимир Силађи са 14 постигнутих голова, а ту су и Дејан Милићевић и Младен Галић са по 7 погодака на свом конту. Велику опасност по гол Радничког престављаће и доскорашњи нападач Инђије Ненад Лукић, који је током зиме појачао редове ТСЦ-а.

Прволигаш из Бачке Тополе налази се у одличној форми, чему у прилог иду и четири узастопне победе на старту пролећног дела сезоне, уз гол разлику 13:0.

У клубу са „Чика Даче“ су свесни квалитета свог наредног противника, против кога су у јесењем делу сезоне на свом терену успели да извуку реми (2:2), и то након што су надокнадили два гола заостатка. Ипак, добри резултати на старту пролећне полусезоне и шест освојених бодова са претходна два гостовања, дају довољно разлога за оптимизам тренеру Дејану Николићу и његовим играчима.

– ТСЦ је тренутни лидер на табели и озбиљан претендент за пласман у Супер лигу. Међутим, ми на ово гостовање свакако одлазимо без беле заставе. Једноставно немамо шта да изгубимо на овој утакмици, тако да ћемо пробати да се супротставимо нашем ривалу на прави начин, уз жељу да дођемо до доброг резултата. – поручио је тренер крагујевачког прволигаша, који је за ово гостовање најавио и одређене промене у саставу:

– Пробаћемо неке мало свежије, брже играче да „гурнемо у ватру“, како бисмо добили одређену физиономију игре која би нам омогућила да намучимо екипу ТСЦ-а. – додао је шеф стурке Радничког.

Међу играчима који би од првог минута могли да добију шансу у суботу свакако је и Жељко Жерађанин, зимска аквизиција клуба са „Чика Даче“. Овај експлозивни фудбалер је у сусрету са Жарковом унео неопходну свежину у редове Радничког, а као асистент учествовао је код изједначујућег поготка Ђорђа Максимовића.

– ТСЦ важи за једну од најбољих екипа у овом рангу такмичења, што показују и њихови резултати. Посебно добро играју код куће. Са друге стране, ми смо у неким претходним утакмицама показали да можемо равноправно да играмо са сваком екипом из лиге и будемо озбиљан кандидат за врх табеле. Сигурно је да се нећемо унапред предати, већ идемо тамо да се надигравамо са екипом ТСЦ-а и да пробамо да се вратимо са освојеним бодовима. – прижељкује брзоноги Жерађанин.

Експедиција Радничког 1923 креће пут Сенте у петак, где ће боравити у својеврсном карантину до одигравања утакмице.

P