Лукић зачарао мрежу

Ако је одбрана била најрањивији део крагујевачког тима током јесењег дела сезоне, онда је овог пролећа његов најјачи адут. “Црвени” нису примили гол на последњих пет утакмица, а велике заслуге за то иду на рачун младог чувара мреже Огњена Лукића, који од почетка пролећне полусезоне брани у врхунској форми.

Требало је Огњену времена да се након силних проблема са повредама, због којих је пропустио већи део јесење полусезоне, устали на голу крагујевачког суперлигаша. Низ од пет узастопних утакмица без примљеног гола само је потврдио неспоран квалитет и огроман потенцијал младог чувара мреже Радничког 1923 и омладинске репрезентације Србије, који се убраја међу најперспективније голмане свог узраста у Србији.

– У опису посла сваког голмана је да сачува своју мрежу, тако да ми овај низ од пет везаних утакмица без примљеног гола свакако годи и подиже степен самопоуздања и сигурности. Морам похвалити и своје саиграче из задње линије, који своје дефанзивне задатке обављају беспрекорно и тиме ми значајно помажу да свој део посла одрадим на најбољи могући начин – констатује Лукић.

Млади чувар мреже је након сјајних одбрана, нарочито на утакмицама против Новог Пазара и Металца, зарадио салву похвала на свој рачун, које му истина пријају, али га и обавезују да настави у истом ритму.

– Свакако да се осећам лепо када наиђем на позитивне реакције и коментаре, али се трудим да не “полетим” превише, већ да све те похвале искористим као неку врсту инспирације да још вредније радим и тренирам како бих очувао континуитет добрих одбрана – додаје Лукић.

Непобитна чињеница је да је долазак Ненада Лалатовића на место шефа стручног штаба препородио Крагујевчане, који су након суморне јесење полусезоне коначно дочекали боље дане. Од “дављеника” кога су многи видели у нижем рангу такмичења, Раднички 1923 је након серије од пет везаних утакмица без пораза на добром путу да стекне епитет хита пролећног дела сезоне и обезбеди опстанак у Супер лиги Србије.

Лалатовић нам је доста помогао да надоместимо тај мањак самопоуздања услед серије лоших резултата у претходном делу сезоне. Такође, усадио је неопходну чврстину и агресивност екипи, посебно у обављању дефанзивних задатака, што је све допринело резултатском бољитку. Мислим да смо са једанаест освојених бодова у последњих пет кола направили велики искорак ка опстанку у лиги, иако смо свесни да још увек није ништа готово и да нам права борба тек предстоји. Надам се да ћемо уколико наставимо оваквим темпом успети да се домогнемо нашег заједничког циља и да ћемо се сви заједно на крају радовати останку у Супер лиги – закључује млади голман крагујевачког суперлигаша.

P