Крагујевчани освајају вождовачки Кров

Пето коло Моцарт Бет Супер лиге Србије отвориће дуел фудбалера Радничког 1923 и београдског Вождовца, који је на програму у петак, 5. августа, од 19 часова на крову тржног центра “Стадион”, уз директан пренос на Арена Спорт 2 Премијум каналу. Крагујевчани се надају да ће наставити традицију успешних резултата у међусобним сусретима са београдским тимом и да ће увећати свој бодовни салдо, који тренутно износи пет бодова.

Пораз од новосадске Војводине претходног викенда није нарушио атмосферу у екипи тренера Дејана Јоксимовића. Евидентно је да су “црвени” наишли на објективно квалитетнијег противника, који је зналачки казнио све њихове пропусте и натерао их да потпишу прву капитулацију у сезони.

– Мислим да смо пружили сасвим коректну партију против Војводине. Игра можда није била на нивоу претходна три кола, али с обзиром да смо за противника имали екипу која је пројектована за горњи део табеле, нисмо могли више. У сваком случају, ова утакмица нам је била корисна у том погледу да видимо где смо у односу на екипе које претендују на сам врх табеле – констатује шеф струке крагујевачког суперлигаша

Сада је пред Јоксимовићевом четом дуел са противником приближног квалитета, који је у претходна четири кола освојио идентичан број бодова као и крагујевачки тим. Вождовчани су након стартног тријумфа против Новог Пазара (1:0), одиграли без голова са крушевачким Напретком и екипом Младости ГАТ, да би прошлог викенда доживели прави бродолом на гостовању суботичком Спартаку, када су поражени са убедљивих 0:3.

Стручни штаб Радничког 1923 добро је упознат са квалитетима будућег ривала, који слови за крајње неугодног домаћина, познатог по томе да ретко губи бодове на свом Крову.

Вождовац има младу, полетну екипу, која гледа да оствари доминацију у поседу лопте на свакој утакмици. Јако су опасни по левој страни где имају двојицу одличних играча, Хајдина и Ћирковића, чије квалитете настоје максимално да искористе. На нама је да покушамо да неке наше квалитете истакнемо у први план, да одиграмо сконцентрисано, стрпљиво и борбено од првог до последњег минута. Само на тај начин можемо до позитивног резултата на овом гостовању – сматра Јоксимовић.

Вождовац је једна од ретких суперлигашких екипа која лежи Крагујевчанима. “Црвени” су славили у оба прошлосезонска дуела са популарним “змајевима” – на Крову је било 2:1, а на “Чика Дачи” 1:0 за тим из срца Шумадије.

Ипак, стратег Крагујевчана Дејан Јоксимовић сматра да традиција неће имати превелики значај на предстојећој утакмици, с обзиром да су обе екипе у међувремену претрпеле озбиљне промене у играчком кадру, али и на клупи.

– Утакмица се игра у једном потпуно другачијем амбијенту, са новим актерима на терену. У таквим околностима традиција не игра неку претерану улогу. Оно што је за нас најбитније, то је да добро уђемо у утакмицу, да покажемо карактер и покушамо да се вратимо непоражени са овог гостовања – додаје шеф струке крагујевачког суперлигаша.

Здравствени билтен и даље диктира састав Радничког 1923, мада се, истини за вољу, ситуација са играчким кадром полако стабилизује.

Никола Ковачевић је тек недавно почео са лаганим тренинзима, док Милош Видовић тренира са екипом, али уз повећану опрезност, с обзиром на специфичност његове повреде. Имамо још неких ситних проблема, али у принципу сви остали играчи су здрави и биће у конкуренцији за сутрашњу утакмицу – открива Јоксимовић кадровску слику пред сутрашње гостовање на вождовачком Крову.

РФК1923 ТВ

P