Јоксимовић: Заслужена победа ТСЦ-а

Прво гостовање на предивној “ТСЦ Арени” у Бачкој Тополи Крагујевчанима неће остати у претерано лепом сећању. Борили су се Шумадинци колико су могли, пропустили су пар солидних прилика у другом полувремену да дођу до резултатског егала, али су на крају ипак морали да честитају домаћем ТСЦ-у на заслуженој победи.

Сумирајући утиске након утакмице, стратег “црвених” Дејан Јоксимовић истакао је да је његова екипа након прилично резервисане игре у првих 45 минута сусрета, у наставку утакмице показала своје право лице, али недовољно да избегне губитак бодова.

– Заслужена победа ТСЦ-а. Неки мој утисак је да смо прво полувреме одиграли прилично бојажљиво и на нашу срећу примили смо само један гол. У друго полувреме смо ушли знатно храбрије. Високим пресингом смо у извесној мери пореметили нападе ТСЦ-а и дошли до пар изгледних ситуација пред противничким голом, које нисмо успели да искористимо. На крају смо сурово кажњени тим примљеним голом у судијској надокнади времена – оценио је Јоксимовић.

На другој страни, Жарко Лазетић, шеф струке екипе из Бачке Тополе, није крио задовољство издањем свог тима, који у последње време игра све сигурније на домаћем терену.

– Нама је пораз од Новог Пазара код куће пре пар кола остао као нека врста јасног упозорења да свака утакмица може да скрене у нежељеном смеру. Ми смо данас били у предности, с обзиром да је Раднички пре само 72 сата имао једну тешку и исцрпљујућу утакмицу против Партизана. Мој колега Јоксимовић је учинио по мом мишљењу прави потез, изменио је тим и пружио шансу свежијим играчима, који су нам енергетски доста добро парирали у већем делу утакмице. Истина је да смо створили велики број шанси које нисмо успели да искористимо, али је и Раднички имао једну стопостотну прилику у другом полувремену, када нас је срећа погледала. У сваком случају, честитао бих мојим играчима на победи, изванредном дефанзивном ставу, заједничкој организацији и тимском духу, а екипи Радничког бих пожелео доста среће у наставку такмичења – изјавио је Лазетић.

РФК1923 ТВ

P