Јоксимовић после ремија у Хумској: Овај бод посвећујемо “Црвеним ђаволима”

Фудбалери крагујевачког суперлигаша успешно су пребродили гостовање београдском Партизану и дописали изузетно вредан бод у даљој борби за пласман у плеј-оф. Шумадијска “тика-така” је данас поподне на стадиону у Хумској оставила београдске “црно-беле”, дубоко уздрмане резултатском кризом која се протеже још од дебакла у сусрету са новосадском Младошћу на самом старту пролећног дела сезоне, без адекватног одговора.

Нису “црвени” претходних сезона добро пролазили у међусобним окршајима са “црно-белима”, али су данас коначно успели да разбију неславну традицију против крајње неубедљивог “парног ваљка”, који, чини се, може да буде задовољнији освојеним бодом, с обзиром да су Крагујевчани по приказаној игри заслужили можда да однесу и цео плен из Хумске.

– Драго ми је што је управо ова генерација играча Радничког прекинула ту “црну серију” у међусобним сусретима са Партизаном. Мислим да смо по приказаној игри заслужили да остваримо чак и повољнији резултат, али су нас нека лоша решења у завршној трећини терена спутала у томе. У сваком случају, игре које смо приказали у протекле четири утакмице дају нам довољно разлога за оптимизам пред наредни сусрет са екипом ТСЦ-ом, у коме ћемо покушати да дођемо до првог пролећног тријумфа – истакао је у изјави након утакмице Дејан Јоксимовић, шеф струке крагујевачког суперлигаша.

Стратег Крагујевчана изразио је своје жаљење што данашњој утакмици на стадиону у Хумској нису присуствовали највернији симпатизери Радничког 1923 “Црвени ђаволи”, којима је уједно и посветио освојени бод у сусрету са “црно-белима”.

– Јако ми је жао што данас није било више публике на трибинама, а посебно наших верних навијача “Црвених ђавола” да сви заједно прославимо освајање овог вредног бода. Због тога бих овај освојени бод посветио њима и уједно их позвао да нас подрже у наредној утакмици против ТСЦ-а на “Чика Дачи” – додао је Јоксимовић.

Умало да се фудбалерима крагујевачког суперлигаша понови сценарио са пролећне премијере против Вождовца, када су упркос доброј игри остали без бодова, али је тачно десет минута пре завршетка данашње утакмице у Хумској “севнула” левица Милутина Видосављевића и голману Партизана Александру Поповићу није било спаса.

Добро смо се припремили за ову утакмицу. Знали смо да само само уз офанзивну и храбру игру можемо да направимо проблем екипи Партизана. Још једном смо показали да можемо равноправно да се носимо са сваким противником у лиги, без обзира на његову репутацију. Мислим да смо заслужено освојили бод, а не би било неправедно и да смо дошли до целог плена. Надам се да ћемо наставити са оваквим играма и да ћемо како сезона буде одмицала бележити све боље резултате – констатовао је експлозивни нападач, који се данашњим поготком учврстио на челу клупске листе стрелаца са пет постигнутих голова.

РФК1923 ТВ

P