Фудбалери Радничког поново на окупу

Данашњим окупљањем на стадиону “Чика Дача”, фудбалери Радничког 1923 званично су отпочели процес припрема за нову такмичарску сезону. Првој прозивци тренера Дејана Николића присуствовало је преко 40 играча, који ће током припремног периода покушати да се изборе за место у првом тиму крагујевачког прволигаша.

Окупљеним играчима прво се обратио директор клуба Александар Симовић, који им је пожелео добродошлицу и изразио наду да ће у наредној сезони оправдати репутацију и амбиције клуба са “Чика Даче”.

– Надам се да сте се добро одморили и да сте орни да кренете са припремама за нову сезону. Најпре бих желео да честитим присутним омладинцима који су прикључени првом тиму, чиме су вероватно остварили свој дечачки сан. Такође, пожелео бих добродошлицу и неколицини нових момака, за које се надам да су свесни величине клуба у који су дошли.
Иза нас је једна добра сезона и солидан резултат, којим смо сами себи задали домаћи задатак да у наредној сезони будемо још бољи и успешнији.
– истакао је Симовић у уводном говору.

Играчима су се потом обратили шеф стручног штаба Дејан Николић и његови сарадници Дарко Милисављевић, Дејан Јоксимовић и тренер голмана Дејан Јелчић. Стручни штаб крагујевачког прволигаша овог лета појачан је кондиционим тренером Александром Ћурчићем, који се после пар година одсуства вратио у клуб са “Чика Даче”.

Тренер Николић је у кратким цртама изнео план припрема. “Црвени” ће у Крагујевцу тренирати до 12. јула, када се селе на Златибор, где ће боравити десетак дана. Планиран је и одређени број припремних утакмица, које ће послужити играчима Радничког да што пре достигну жељени ниво такмичарске форме.

– Данас смо обавили прву прозивку играча, а од сутра крећемо са тренинзима. Сигурно да ћемо се прве седмице потрудити да момке припремимо за прави рад који их очекује у наредном периоду. У првих десетак дана акценат ће бити на подизању физичке спреме и рад са лоптом, а онда полако крећемо са одигравањем припремних утакмица на свака три дана. План је да 12. јула отпутујемо на десетодневне припреме на Златибор, где ћемо такође одиграти пар контролних утакмица и активно радити на уигравању екипе. – открива Николић.

Раднички је малтене у потпуности сачувао екипу из прошле сезоне, којој је придодато неколико омладинаца, као и двојица новајлија. У наредном периоду очекује се да клуб са “Чика Даче” ангажује још неколицину нових играча, како би се појачала конкуренција на одређеним позицијама у тиму.

– Прелазни рок траје до 1. септембра и то је довољан временски период за нас да се адекватно појачамо на неким дефицитарним позицијама у тиму. Нећемо доводити играче само како би били ту “на броју”, већ ћемо тражити одговарајући квалитет, односно играче који су у стању да праве разлику на терену. За сада смо довели два нова играча, нападача Ћировића из Колубаре и голмана Савића из Младог радника, а ту је још пар играча који су нам занимљиви и у чије ћемо квалитете настојати да се уверимо током припремног периода, након чега ћемо донети коначну одлуку о томе да ли они заслужују да носе дрес Радничког. – реферише шеф струке Крагујевчана.

Прва “ласта” у летњем прелазном року, Владимир Ћировић, уклапа се у профил играча од кога се очекује да прави разлику на терену. Овај искусни нападач, који се доказао у дресу Слоге из Пожеге и Златибора, пресрећан је што ће коначно имати прилику да заигра за клуб са “Чика Даче”.

– Раднички је одавно изразио интересовање да ме доведе у своје редове, али се ето то остварило тек овог лета, на обострано задовољство. Сигурно да је за мене лично огроман изазов играти у једном овако великом клубу и граду као што је Крагујевац. Екипа је доста добра, са неким играчима попут Грбовића сам играо раније у истом клубу, тако да се надам да ћу се уклопити на прави начин. Људима који воле Раднички могу да обећам да ћу у свакој утакмици настојати да пружим свој максимум на терену. Искрено се надам да ћу головима и асистенцијама допринети добрим резултатима Радничког у наредној такмичарској сезони. – поручио је Ћировић.