Душан & Душан – први утисци двојице новајлија

Прва два појачања крагујевачког суперлигаша у летњем прелазном року, Душан Стоиљковић и Душан Цветиновић, добро су се адаптирали на нову средину и спремни су да пруже максималан допринос остварењу клупских амбиција у наступајућoj сезони.

Почетни период прилагођавања за двојицу новајлија протекао је без икаквих проблема. Саиграчи су их одлично прихватили, а они сами настоје да се добрим радом на припремама наметну тренеру Дејану Јоксимовићу и његовим сарадницима из стручног штаба.

Први утисци су одлични. С обзиром да већину саиграча познајем још од раније, са лакоћом сам се уклопио у екипу. Што се тиче самих припрема, тренирамо два пута дневно. Тренинзи јесу нешто захтевнији, али се ми играчи трудимо да максимално одговоримо свим задацима стручног штаба. Нека наша жеља је да у наредној сезони покушамо да се умешамо у борбу за плеј-оф и ја верујем да ћемо у томе и успети – сматра агилни крилни нападач Душан Стоиљковић.

Искусни дефанзивац Душан Цветиновић, који је више од једне деценије наступао у иностранству, не крије задовољство пријемом и организацијом клуба.

– Морам рећи да сам пријатно изненађен још од тренутка када сам први пут ушао у комплекс стадиона “Чика Дача”. Одмах се види да је реч о клубу са великом и светлом традицијом. Заиста сам срећан што сам овде и настојаћу да дам свој максимум на свакој утакмици – истакао је Цветиновић.

Некадашњи члан француског Ланса осврнуо се и на досадашњи ток припрема у Словенији, за које каже да су напорне, али да је то нормално за овај период предсезоне и да екипа полако прихвата смернице стручног штаба.

– Када је реч о припремама, оне су, као и обично, прилично захтевне. Радимо на томе да усвојимо све идеје стручног штаба и да их успешно имплементирамо у жељени систем игре – додао је нови штопер суперлигаша из престонице Шумадије.

P