Дудић после ремија са ТСЦ-ом: Освојени бод награда за борбеност и залагање играча

Стратег “црвених” Феђа Дудић могао је да буде поносан на своје играче, који се не само да се нису уплашили данашњег противника, већ су, напротив, храбро ушли “у клинч” са њим, “гинући” буквално за сваку лопту. Било је ту и даље неких срећом некажњених пропуста, али се не може пренебрегнути чињеница да је Раднички 1923 данас деловао далеко чвршће и дефанзивно компактније него што је то био случај на неким претходним утакмицама.

– Знали смо да само једном борбеном, храбром и пожртвованом игром можемо парирати једној екипи која игра заиста сјајно на страни ове сезоне. ТСЦ је можда по броју створених прилика био за нијансу ближи победи, али мислим да смо залагањем, борбом, хтењем заслужили да останемо непоражени. Показали смо да нисмо „канта за набијање“ екипама из врха табеле, као што су многи помислили након пораза од Чукаричког и Новог Пазара. Посебно сам поносан на чињеницу да смо данашњу утакмицу почели са чак тројицом бонус играча. То је неки пут који треба да следимо и у будућности јер само на тај начин ти млади играчи могу да стекну неопходну рутину и искуство. Посебна захвалност иде на рачун наших навијача, који су на ту нашу енергију и борбеност на терену знали да награде снажном подршком са трибина – истакао је видно задовољни стратег крагујевачког суперлигаша.

Мада су сви играчи Радничког заслужили похвале за данашње издање, чини се да би исход утакмице био можда и другачији да међу стативама није стајао феноменални Стојан Лековић, који је са неколико изванредних интервениција сачувао Шумадинцима бод у џепу.

– Дошао је тренутак и да нам голмани нешто дају након последње две утакмице, где је малтене све оно што је ишло у наш оквир гола завршило у мрежи. Истина, нису то били неки превише незгодни ударци, већ су све те лопте биле у Лековићевом домету, али то свакако не умањује његов допринос на данашњој утакмици. Јако ми је драго због њега, то је један добар и веома посвећен момак, који ето већ другу или трећу утакмицу игра под инјекцијама због проблема са леђима које вуче још од утакмице са Новим Пазаром – открива Дудић.

И шеф струке ТСЦ-а Жарко Лазетић био је, чини се, задовољан поделом плена, иако је његова екипа у престоницу Шумадије допутовала са бременом фаворита. Стратега вицешампиона Србије нарочито радује податак да је његова екипа и са деветог гостовања у текућој полусезони успела да се врати непоражена.

– Мислим да смо се добро снашли на једном прилично тешком терену, који практично изједначава квалитет екипа. Добро смо одговорили на ту сада већ препознатљиву агресивност екипе Радничког, успели да створимо пар солидних прилика, нарочито у другом полувремену, али нисмо успели да их реализујемо. Један од „криваца“ за то је свакако и голман Радничког Стојан Лековић, који је бранио доста добро на данашњој утакмици. За похвалу је то што смо екипу Радничког, која у последње време игра прилично ефикасно, успели да сведемо на свега 2-3 ударца ка нашем голу, и то претежно са дистанце. Завршавамо ову полусезону без пораза у гостима и са само три примљена гола, тако да „капа доле“ мојим играчима на овом изузетном учинку. Сигурно је да ћемо овај освојени бод настојати да надоградимо у преостале две утакмице које играмо на домаћем терену – поручио је Лазетић у својој анализи данашњег сусрета на стадиону “Чика Дача”.

P