Дудић: Поносан сам на играче како представљају град и клуб

За разлику од претходног гостовања на стадиону “Рајко Митић”, стратег “црвених” Феђа Дудић овога пута је могао да буде далеко задовољнији начином на који је његова екипа испрарирала фаворизованом домаћину.

Многи су очекивали да ћемо након тог пораза од 0:5 у претходној утакмици “паркирати аутобус” пред нашим голом. Нисмо то урадили, играли смо своју игру и кад год смо били у прилици притискали смо Звезду. Посебно је то било видљиво у последњих 15-20 минута утакмице, када смо Звезду натерали да се брани и задржава време. Велика је ствар када ти на крају утакмице приђу играчи Звезде са речима: “Свака вам част што сте дошли да играте и понашате се на овај начин. Ретко ко то ради и већином се бране” – изнео је Дудић своје опсервације након утакмице, уз констатацију да је домаћин заслужено славио.

Дудић додаје да је јако поносан начином на који су његови играчи представљали клуб и град у последње две утакмице са тако реномираним ривалима као што су Црвена звезда и ТСЦ.

– Никада не треба славити поразе, али ја сам заиста поносан на наша последња два издања против, уз Партизан, две најбоље екипе у лиги. Доказали смо да и на гостујућем терену против таквих екипа можемо да играмо и трчимо добро. Заиста сам поносан на своје играче и начин на који представљају овај клуб и град Крагујевац.

Оно што сада следи јесте вероватно једна од најбитнијих утакмица у историји крагујевачког клуба. Предстојећи дуел са Војводином на “Чика Дачи” од судбоносног је значаја за остварење вековног сна о изласку у Европу.

– Када погледамо читаву сезону, начин на који смо се уздигли после лошег старта сезоне, мислим да смо заиста заслужили “хепи-енд”. Није то само утакмица године или сезоне, већ можда и утакмица живота. Пробаћемо пре свега да се добро одморимо, с обзиром да смо имали велику потрошњу у последње две утакмице и поред тога што смо успели да сачувамо неке играче – истакао је Дудић и позвао публику да у четвртак од 16.55 часова у што већем броју испуни трибине стадиона “Чика Дача” и пружи подршку “црвенима” у одлучујућој битки за излазак на међународну фудбалску сцену:

– Позивам овим путем све наше навијаче да дођу у четвртак на можда и најважнију утакмицу у историји клуба. Убеђен сам да ће препознати колико је ова утакмица важна за Крагујевац и за Раднички као клуб. Ево, сада је и термин нешто повољнији у односу на претходну утакмицу у купу, тако да очекујем пуне трибине, а ми ћемо се сигурно потрудити се прикажемо у најбољем светлу и да ако бог да остваримо жељени резултат.

Тренер Црвене звезде Владан Милојевић честитао је својим играчима на још једној победи, а гостима из Крагујевца на пруженом отпору.

– Била је ово једна јако лепа и ефикасна утакмица, нарочито у првом полувремену. Знали смо да Раднички игра интензиван и агресиван фудбал, уз добру транзицију. Пробали смо да стојимо добро иза лопте и у једном тренутку смо све доста добро контролисали, али смо примили два гола која не бисмо смели да примимо. То је нешто што нам се није дешавало на претходним утакмицама. Честитам мојим играчима, али и Радничком који је заслужено ту где јесте. Играју константно добро, боре се и имају свој циљ, а ја им желим да га остваре – поручио је стратег “црвено-белих”.

P