Дудић: Победа за Душана Тодоровића

Надали су се Ивањичани да ће успети да скрешу крила захукталим Крагујевчанима, али су уместо тога доживели још један болан пораз, којим су наставили понирање на суперлигашкој табели.

– Били смо у раскораку читаво прво полувреме. Дозволили смо очигледно физички способнијим играчима Радничког доста простора, што нас је на крају скупо коштало. Раднички је дошао до убедљиве предности у финишу првог полувремена и на крају заслужено добио утакмицу. Забрињава то што не успевамо да сакријемо неке проблеме који се вуку још из припремног периода. Очигледно је да нам предстоји грчевита борба за опстанак до последњег кола, као што је то уосталом био случај и претходне сезоне – изнео је своје импресије након утакмице шеф струке Ивањичана Радован Ћурчић.

Специфичан амбијент стадиона у Ивањици није сметао изабраницима тренера Феђе Дудића да пруже још једну изванредну партију, коју су крунисали освајањем нових и те како значајних бодова у борби за што виши пласман на првенственој лествици.

– Добро смо се припремили за данашњу утакмицу. Имали смо неки наш план игре који смо успешно спровели у дело. Мислим да смо прво полувреме одиграли јако добро. Поред три постигнута поготка, два пута смо још погађали оквир гола, тако да смо сасвим заслужено отишли на паузу са убедљивом предношћу. Притом смо успели да лимитирамо противника и да му не дозволимо било какву озбиљнију прилику пред нашим голом. У другом полувремену смо мало спустили ритам утакмице, с обзиром да нисмо хтели да нам се понови сценарио из утакмице са Радничким из Ниша. На крају смо утакмицу завршили без примљеног гола, иако смо последњих двадесет минута одиграли са десеторицом играча – са поносом констатује Дудић.

Стратег “црвених” је данашњу победу посветио Душану Тодоровићу, трагично преминулом навијачу Радничког који је пре 11 година изгубио живот бодрећи свој вољени клуб на гостовању у Ивањици.

– Сигуран сам да нас Душан гледа горе са небеса и да је вероватно поносан на то како његов Раднички данас игра. Поносни смо и ми, али и поред тога остајемо чврсто на земљи. Сутра је нови тренинг, а већ у петак утакмица са ИМТ-ом, у којој ћемо покушати да продужимо ову серију добрих резултата – додао је Дудић.

P