“Ђаволчићима” исклизнуо бод у Новом Саду

Две узастопне победе у директним окршајима са главним конкурентима у борби за опстанак, Јединством из Уба и нишким Радничким, утицале су на раст самопоуздања у редовима чете тренера Светислава Танасијевића пред гостовање новосадској Војводини, која није имала намеру да пропусти прилику да се реваншира Крагујевчанима за јесењи пораз на “Чика Дачи”.

Погодак Луке Танасијевића из казненог ударца на самом старту утакмице пореметио је планове Новосађана, а “ђаволчићима” распламсао наду у позитиван резултат на овом нимало лаком гостовању.

Нажалост, стечену предност изабраници тренера Танасијевића нису успели да сачувају до одласка на одмор, будући да је Ђокановић прецизним ударцем са десетак метара у 39. минуту вратио резултатску равнотежу.

Мреже су потом мировале све до 84. минута, када је Николић “бомбом” са преко двадесет метара режирао резултатски велеобрт. Није међутим овај гол превише пореметио Танасијевићеве ученике, који само два минута касније успели да узрате ударац домаћину. Стрелац је био Маринковић, који је изашао сам испред Борака и рутински га матирао.

И када је деловало да ће бодови бити подељени на равне части, Анђелковић је минут пре краја утакмице искористио гужву у казненом простору Крагујевчана да постигне победоносни погодак за домаћи тим.

Овај пораз није значајније угрозио изгледе “ђаволчића” у борби за опстанак, који су сачували четири бода предности у односу најближег пратиоца на табели, нишки Раднички, који се налази “испод црте”.

Наредну утакмицу наши омладинци играју среду, када ће пред својим навијачима угостити седмопласирани Спартак.

ВОЈВОДИНА – РАДНИЧКИ 1923 3:2 (1:1)

НОВИ САД
Стадион:
ФЦ “Вујадин Бошков”.
Гледалаца: 100.
Судија: Марко Делибашић (Врбас)
Стрелци: Ђокановић у 39, Николић у 84. и Анђелковић у 89. минуту за Војводину, а Танасијевић (из једанаестерца) у 5. и Маринковић у 86. минуту за Раднички 1923.
Жути картони: Пејовић, Јањић (Војводина), Ракићевић (Раднички 1923).

ВОЈВОДИНА: Борак, Велицки (од 90+4 Поповић), Павловић, Пејовић (од 65. Анђелковић), Јањић, Продановић, Нинковић (од 64. Токин), Бошкан (од 38. Ђокановић), Мићуновић, Николић, Перановић (од 75. Петровић ).

РАДНИЧКИ 1923: Недовић, Радојковић (од 90+4 Живадиновић), Ристовић (од 82. Маринковић), Пантовић, Јовановић (од 70. Димовски), Ракићевић, Димитријевић, Томић, Арсенијевић, Танасијевић, Милојковић.

P