“Ђаволчићи” се вратили из нокдауна, па клонули у финишу

Након победе над суботичким Спартаком у прошлом колу, којом су практично пребринули све бриге везане за опстанак у највишем рангу такмичења, ученици тренера Светислава Танасијевића су на гостовање некадашњем прваку државе отишли максимално растерећени, лишени било каквог резултатског притиска.

Делује да су у тој опуштености мало претерали, па су тако први део сусрета окончали са два гола заостатка. Тек су у наставку “ђаволчићи” показали своје право лице и головима Николе Чорбића и најбољег стрелца Јована Арсенијевића успели да су да се врате из резултатског “нокдауна”.

И када се чинило да ће бодови бити подељени на равне части, домаћин је у финишу за само три минута постигао још два гола и обезбедио четрнаести тријумф у сезони, којим се “усидрио” на шестој позицији првенствене табеле.

“Ђаволчићи” су, пак, остали “приковани” за дванаесто место са довољном бодовном залихом у односу на имењака из Ниша, који заједно са Земуном, убским Јединством и Радничким из Новог Београда напушта елитни караван.

Такмичарску сезону наши омладинци завршавају наредног викенда, када ће пред својом публиком одмерити снаге са петопласираним Вождовцем.

БРОДАРАЦ – РАДНИЧКИ 1923 4:2 (2:0)

БЕОГРАД
Стадион:
ФК Бродарац.
Гледацала: 100.
Судија: Дејан Петровић (Вршац).
Стрелци: Лонг у 21, Милосављевић у 44, Бертолоти у 85. и Стевановић у 88. минуту за Бродарац, а Чорбић у 63. и Аресенијевић у 72. минуту за Раднички 1923.
Жути картони: Миливојевић, Бојовић, Бертолоти, К. Кнежевић (Бродарац), Чорбић, Томић, Домовски (Раднички 1923).
Црвени картони: Вељко Миливојевић (Бродарац) и Никола Чорбић (Раднички 1923).

БРОДАРАЦ: Петровић, Лонг, Миливојевић, Ђокић, К. Кнежевић, Трач, Зец, Милошевић (од 66. Бертолоти), Милосављевић (од 46. Бојовић), Стевановић, Милутиновић.

РАДНИЧКИ 1923: Вучковић, Стојановић (од 46. Ракићевић), Ристовић, Пантовић, Косановић (од 46. Арсенијевић), Јовановић, Димовски (од 79. Радојковић), Томић, Живадиновић, Чорбић, Маринковић (од 68. Лукић).

P