“Црвени” спремни да се упусте у клинч са вицешампионом

Делује да су “црвени” након два тешка пораза од Новог Пазара и Чукаричког успели да “повуку ручну” и да су одличним издањем у куп утакмици са Смедеревом, у којој су још једном демонстирали сву своју убојитост, показали да су на добром путу да зауставе кола која су у једном моменту, чини се, кренула низбрдо.

Ова победа је у значајној мери поправила атмосферу у читавом клубу након пораза у последње две првенствене утакмице, где нисам толико незадовољан игром, колико резултатом и чињеницом да је малтене сваки шут упућен у наш оквир гола завршио у мрежи. Сигурно да је пласман у четвртфинале купа после више од двадесет година велика ствар за клуб и ја и овим путем честитам мојим играчима на оствареном успеху. Добра ствар је што смо на поменутој утакмици успели и да одморимо поједине играче, с обзиром на заиста жесток такмичарски ритам – изјавио је шеф струке Крагујевчана Феђа Дудић.

Утакмица са вицешампионом, екипом ТСЦ-а, представљаће још један озбиљан тест могућности Дудићеве чете, која је спремна да се упусти у клинч са једном од најквалитетнијих екипа у Моцарт Бет Суперлиги, која је у последње време пружа све боље партије, како у домаћем првенству, тако и у Лиги Европе.

Очекује нас један добар и респектабилан противник, који је познат по томе да игра јако добро у гостима. Ради се о једној компактној, радној и добро селектираној и вођеној екипи, која је показала да може буде конкуретна не само најбољим домаћим, већ и европским тимовима. Оно што сам приметио гледајући њихове утакмице, то је да имају два изузетно квалитетна крилна играча, Ћирковића и Јовановића, уз Ђаковца који се сјајно убацује из другог плана и одлично напада тај празан простор иза задње линије. За разлику од нас, екипа ТСЦ-а није имала обавеза у купу током седмице, тако да ће у предстојећу утакмицу ући нешто одморнија, али се и поред тога надам да ћемо пружити достојан отпор и доћи до позитивног резултата – верује Дудић.

Шеф струке крагујевачког суперлигаша уверен је да његова екипа против ТСЦ неће себи дозволити тако нагле падове у игри који су јој се дешавали на утакмицама са Новим Пазаром и Чукаричким.

– Мислим да смо научили лекцију из претходна два пораза и да те неке грешке које су нам се дешавале на тим утакмицама нећемо дозволити. Кључно је да не губимо главу у ситуацијама када примимо гол, као што је то рецимо био случај на претходној утакмици против Чукаричког. Са друге стране, искрено се надам да ћемо ми први постићи гол, јер обично када поведемо онда и другачије приводимо утакмицу крају – констатовао је Дудић.

Оно што је сигурно, то је да “црвени” неће одустати од свог препознатљивог офанзивног стила игре, без обзира на сав респект који гаје према предстојећем ривалу.

– Када бих одустао од своје филозофије игре, онда бих изгубио и свој идентитет, а и екипа све оно на основу чега је освајала бодове у претходним утакмицама. Наравно да ћемо ићи на победу против ТСЦ-а, али би нас и освојен бод против једне тако квалитетне екипе, уз једну добру партију, сигурно задовољио – додао је стратег Крагујевчана.

Неће бити лако Дудићу да састави тим за дуел са ТСЦ-ом, с обзиром да због повреда и картона не може да рачуна на велики број играча.

Имамо доста кадровских проблема пред ову утакмицу. Лука Зорић је због прелома руке на утакмици са Новм Пазаром највероватније завршио ову полусезону, што представља велики хендикеп за нас, посебно ако имамо у виду колико нам он значи пре свега у дефанзивној транзицији. Нећемо моћи да рачунамо ни на Вижђија који је сакупио четири жута картона, као и на Томића и Видосављевића који су обновили старе повреде. Још одраније су ван строја Миличић и Радовановић. Ипак, верујем да ће сви они играчи који добију прилику на сутрашњој утакмици максимално одрадити своје задатке и да ће оправдати указано поверење – додао је Дудић.

Улазнице по стандардној цени од 300 динара за источну и 400 динара за западну трибину продаваће се на билетарници испред јужне трибине стадиона “Чика Дача”.

Директан пренос утакмице на Арена Спорт 4 каналу, а одложени снимак на Телевизији Крагујевац.

P