“Црвени” на новом почетку

Предвођени новим шефом струке Зораном Милинковићем, фудбалери Радничког 1923 путују у Суботицу, где их у недељу, 21. новембра, од 17 часова очекује утакмица 17. кола Линглонг Супер лиге Србије против домаћег Спартака. Предстојеће гостовање на крајњем северу Србијe представља прилику за један нови почетак “црвених” након заиста тешког и разочаравајућег резултатског периода.

Протекла двонедељна пауза добро је дошла Крагујевчанима да подвуку црту, погледају се у очи и схвате да овако даље једноставно не иде. Крагујевачки суперлигаш је након шест узастопних пораза у првенству доспео у опасну зону, чиме је угрозио свој опстанак у лиги, тако да је некакав вид реакције био неопходан.

Одлука да се кормило стручног штаба повери доказаном тренерском магу Зорану Милинковићу само је један у низу потеза који крагујевачки клуб треба да скрену са резултатске странпутице. Свестан шта се од њега очекује, искусни стручњак је одмах по доласку на “Чика Дачу” засукао рукаве и почео да из темеља гради један нови Раднички, који зна шта хоће и како да до тога дође на најједноставнији и најефикаснији начин.

– Након четири-пет тренинга колико сам одрадио са екипом, морам истаћи да сам задовољан залагањем и посвећеношћу играча, као и њиховом огромном жељом да што је могуће брже превазиђу овај период резултатске кризе. Још увек смо у том неком процесу упознавања, али ме радује тај ентузијазам код играча, који представља добру полазну основу за даљи рад. Немамо много времена, морамо доста ствари да решавамо “у ходу”, али верујем да ћемо постепено доћи до једног модела игре по коме ће Раднички постати препознатљив. Наравно, то не може да се деси преко ноћи, али ја имам поверења у ове момке и мислим да ће успети да остваре то што смо сви заједно зацртали – уверен је Милинковић.

Гостовање у Суботици не представља баш идеално место за “вађење кестења из ватра”, с обзиром да су Суботичани у великом успону форме, али су “црвени” победом у претходном одмеравању снага са популарним “голубовима” на “Чика Дачи” (3:2) показали да су у стању да изађу на крај са предстојећим ривалом.

– Спартак је чврст, компактан и добро организован тим, који заслужује сваки респект. Имају јако добар нападачки тандем Туфегџић-Николић, који подршку има у Николи Срећковићу, једном изузетно квалитетном играчу који прави разлику на терену. Ипак, тренутна ситуација нам не допушта да превише размишљамо о противнику, већ акценат треба да ставимо првенствено на себе, с обзиром да нас чека још тешких утакмица, а наш тренутни бодовни салдо није добар. Због тога је неопходна реакција екипе, како бисмо се што је могуће пре консолидовали и изашли из резултатске кризе. Верујем да су момци то препознали и да ћемо већ од утакмице са Спартаком кренути у жестоку борбу за сваки првенствени бод – категоричан је шеф струке крагујевачког суперлигаша.

Када је реч о кадровској ситуацији, Александар Варјачић има проблема са повредом, док недавно опорављени Немања Томић и Вељко Трифуновић још увек нису у пуном тренажном процесу и питање је у којој мери ће стручни штаб Радничког 1923 моћи да се ослони на њих у дуелу са Суботичанима.

Утакмицу са Градског стадиона у Суботици директно ће преносити Телевизија Арена спорт на свом првом каналу, док ће Телевизија Крагујевац емитовати одложени снимак сусрета.

РФК1923 ТВ

P