“Црвени” јуре прву пролећну “тројку” у гостима

Две победе на старту пролећног дела првенства подгрејале су атмосферу у табору “црвених” и подигле ентузијазам код изабраника тренера Феђе Дудића, који са много више елана извршавају своје обавезе на тренинзима.

– Сигурно да је атмосфера у свлачионици након ове две победе на једном јако високом нивоу. Једноставно, када се побеђује, онда се и тренажни процес одвија боље, играчи су мотивисанији за рад, па је самим тим и лакше припремати сваку наредну утакмицу – открива шеф струке “црвених”.

У добром расположењу и са вишком оптимизма Крагујевчани ишчекују своје прво пролећно гостовање у Ивањици, где ће покушати да забележе свој први тријумф на страни још од почетка новембра, када су славили против Спартака у Суботици.

То што ће наспрам себе имати ривала који је спојио пет узастопних неуспеха у првенству не представља олакшавајућу околност за Дудићеве изабранике. Напротив, Ивањичани су тренутно у ситуацији да су им бодови потребни као хлеб насушни како би скренули са погрешног курса и промолили главу из опасне зоне.

Уз све то, Јавор слови за домаћинску екипу, која тешко препушта противницима бодове на свом терену. Томе у прилог говори и податак да је тим из Ивањице од укупно 21 бода колико је инкасирао у досадашњем делу првенства, чак 16 освојио на свом буњишту.

– Јавор је једна екипа на домаћем терену, а потпуно друга екипа на страни. Дефинитивно имају ту неку предност када играју код куће, осећају се комотније, добро познају специфичности тог терена и ова прилагођеност им омогућује да успешно компезују неки недостатак квалитета у односу на друге тимове. Сигурно нам неће бити нимало лако да дођемо до бодова, нарочито ако се има у виду да ће екипа Јавора због тренутног положаја на табели бити силно мотивисана. Ипак, тај резултатски притисак неретко може да буде мач са две оштрице и зна да “поједе” играче, што ћемо ми свакако гледати да искористимо у нашу корист – констатује Дудић.

Стратег Крагујевчана се потом осврнуо и на индивидуалне квалитете играча Јавора, истакавши у први план младог Радивоја Босића, кога види као највећу претњу по свој тим.

– Јавор има пар изузетно квалитетних појединаца у својим редовима. Ту пре свега мислим на младог Босића, који је по мени један јако добар играч који је у стању да прави разлику на терену, посебно у ситуацијама “један на један”. Такође, нови нападач Стјуарт изгледа прилично добро и има озбиљан фудбалски педигре, с обзиром да је претходно играо у Серији А. Мораћемо да обратимо пажњу и на прекид, будући да екипа Јавора има доста високих играча, који могу да нам направе проблем у том сегменту игре – упозорава Дудић.

Шеф струке “црвених” најављује и одређене тактичке промене у односу на претходну утакмицу са Војводином, што наравно не значи да ће Крагујевчани одступити од већ свог препознатљивог офанзивног стила игре, који их је уосталом и довео у горњи део табеле.

– Вероватно ћемо због специфичности терена, али и самог противника, бити приморани да начинимо одређене тактичке корекције у односу на прошлу утакмицу са Војводином. То наравно не ремети наше победничке амбиције у овој утакмици. Настојаћемо да наметнемо наш начин игре и да на тај начин покушамо да дођемо до жељених бодова. С обзиром да Ивањица није превише удаљена од Крагујевца, очекујем и значајну подршку наших навијача, а ми ћемо се учинити све што је у нашој моћи да их не разочарамо и да освајањем нова три бода продужимо овај низ добрих резултата – поручује Дудић.

Извесно је да у Ивањици међу стативима неће бити првог чувара мреже Стојана Лековића, који је сакупио четири јавне опомене, а упитан је и наступ још увек “ровитог” Немање Томића. У строј се враћа млади дефанзивац Бојан Аџић, који је због лакше повреде пропустио претходни дуел са Војводином, а по први пут ће за место у тиму конкурисати двојица нојвалија, Марко Михојевић и Колумбијац Дилан Ортиз, за кога Дудић верује да би могао да буде од користи екипи у самом финишу првенствене трке.

– Што се тиче Ортиза, овако на прву лопту делује да ће нам послужити у наставку првенства. Позитивна ствар је што је дошао у коректном физичком стању, што свакако смањује тај неки период адаптације. Надамо се да ће предстојављати достојну замену за Чинедуа и да ће пружити одређени допринос екипи. Не треба заборавити да на тој позицији имамо и Павла Ивељу који ради јако добро на тренинзима, тако да ће њих двојица равноправно конкурисати за место централног нападача – открива кормилар крагујевачког суперлигаша.

Директан пренос утакмице је Арена Спорт 5 каналу, док ће Телевизија Крагујевац емитовати одложени снимак сусрета.

P