“Чика Дача куп” – велика смотра фудбалских талената из Србије и региона

Низом манифестација Фудбалски клуб Раднички 1923 ове године обележава велики јубилеј – век постојања клуба. Једна од њих је и “Чика Дача куп”, интернационални фудбалски турнир млађих категорија, који ће окупити осамдесет најбољих младих тимова из Србије и региона. Током два турнирска дана, 6. и 7. маја, фудбалским комплексом стадиона “Чика Дача” продефиловаће око 1 200 талентованих дечака, међу којима се крију будући асови српског и европског фудбала.

На турниру ће наступити пет различитих генерација младих фудбалера, почев од најстаријег 2010, па до најмлађег 2014. годишта. Утакмице ће се играти на сва три терена фудбалског комплекса стадиона “Чика Дача”, при чему ће селекције 2010, 2013. и 2014. годиште играти на главном терену, а 2011. и 2012. годиште на помоћном терену са вештачком подлогом.

Податак да се за учешће на овогодишњем, премијерном издању турнира пријавило чак осамдесет екипа довољно говори о томе какво је интересовање овај турнир изазвао у Србији и земљама региона.

Јако смо задовољни одзивом екипа за учешће на турниру, чији број чак и превазилази нека наша почетна очекивања. С обзиром на бројност, али и квалитет екипа које ће учествовати на турниру, можемо слободно рећи да нас очекује истински фудбалски спектакл у нашем граду, који ће, уверени смо, изазвати и велико интересовање крагујевачке публике – поручују из ФК Раднички 1923 и додају да се предузимају све неопходне мере како би сам турнир протекао у најбољем могућем реду, на опште задовољство како публике, тако и самих учесника:

– Припреме терена су увелико у току, као и брендирање читавог стадиона. У договору са угоститељским објектима у Крагујевцу обезбедили смо одговарајући смештај за све учеснике турнира. Турнир ће бити и адекватно медијски пропраћен путем бројних репортажа и директних телевизијских укључења, а утакмице ће се снимати и дроном.

Чињеница је да је Крагујевцу, па и читавој Србији недостајао један овакав фудбалски турнир, који би на једном месту окупио најбоље младе екипе региона. Због тога је намера организатора да овај турнир у наредном периоду поприми традиционални карактер и да из године у годину буде све квалитетнији, а самим тим и атрактивнији за публику.

Крагујевац већ има неколико турнира млађих категорија који се већ пар година одржавају у континуитету, али је ово први турнир нешто већег формата, и то не само на подручју града Крагујевца и Шумадије, већ и на територији читаве Србије, ако изузмемо “Куп Вујадина Бошкова” у Новом Саду или “Драгана Манце куп” у Земуну. Због тога је нека наша идеја да ово постане традиционални турнир, који ће самом организацијом, бројношћу и квалитетом екипа учесница временом постати један од најпрестижнијих турнира у нашем региону – наглашавају у крагујевачком клубу.

Свечано отварање турнира предвиђено је за суботу, 6. мај, у 11 часова, док су прве утакмице на програму истог дана од 9 часова.

УЧЕСНИЦИ ТУРНИРА ПО ГОДИШТИМА:

2010. годиште: Хонвед (Будимпешта), Олимпија (Љубљана), Партизан (Београд), Вележ (Мостар), Жељезничар (Сарајево), Стари Аеродром (Подгорица), ОФК Београд, ОФК ДИФ (Београд), Чукарички (Београд), АФ Дуљај (Топола), Јединство (Уб), Пресинг (Пожаревац), Деспот (Велика Плана), Шумадија (Аранђеловац), Аполон 4 (Крагујевац), РАДНИЧКИ 1923.

2011. годиште: Хонвед (Будимпешта), Олимпиа (Софија), Стари Аеродром 1 (Подгорица), Стари Аеродром 2 (Подгорица), Жељезничар (Сарајево), Златна лопта (Подгорица), Партизан (Београд), ОФК Београд, Ел Маестро (Београд), Спартак (Суботица), Аполон (Краљево), Пресинг (Пожаревац), Слобода (Ужице), Раднички (Ниш), РАДНИЧКИ 1923.

2012. годиште: Олимпиа (Софија), Олимпија (Љубљана), Олимпик (Београд), Стари Аеродром 1 (Подгорица), Стари Аеродром 2 (Подгорица), Црвена звезда (Београд), ОФК Београд, Чукарички (Београд), Спартак (Суботица), Војводина – црвени (Нови Сад), Војводина – бели, (Нови Сад), Аеродром Кидс (Крагујевац), Аполон (Краљево), Јагодина, Раднички (Ниш), РАДНИЧКИ 1923.

2013. годиште: Олимпиа (Софија), Жељезничар (Бањалука), Златна лопта (Подгорица), Олимпик (Београд), Црвена звезда (Београд), ОФК Београд, Чукарички (Београд), Вождовац (Београд), Атаканте (Београд), Ел Маестро (Београд), Колубара (Лазаревац), Јагодина, Морава (Ћуприја), Вашариште (Крагујевац), Арена (Крагујевац), РАДНИЧКИ 1923.

2014. годиште: Ференцварош (Будимпешта), Олимпија (Љубљана), Олимпик (Београд), Атаканте 1 (Београд), Атаканте 2 (Београд), Оле (Београд), Ел Маестро (Београд), Иванчевић (Аранђеловац), Викторија (Крагујевац), Врњачка Бања, ОФК Пожега, Пазар Јуниорс (Нови Пазар), Раднички (Ниш), РАДНИЧКИ 1923.

P