ponedeljak, 18. februar, 2019.

Omladinska škola

 

Škola fudbala FK Radnički 1923

Iako je od svojih početaka FK Radnički 1923 radio sa mladim fudbalerima, Škola fudbala FK Radnički 1923 kao organizovana celina unutar kluba deluje posle drugog svetskog rata kada počinje sistemski rad sa mladim fudbalerima po utvrđenom planu i programu.

Takav pristup vrlo brzo je počeo davati rezultate budući da su upravo iz Škole fudbala sa „Čika Dače“ ponikli fudbaleri koji igraju u zapaženim evropskim klubovima.

Kao osnovni cilj OMLADINSKE ŠKOLE FK“RADNIČKI 1923“, NE postavlja se trenutni „takmičarski uspeh“, već učenje, sticanje različitih iskustava, selektiranje igrača – tima, za igru na vrhunskom nivou u okviru seniorskog tima FK „RADNIČKI 1923“ KRAGUJEVAC i REPREZENTATIVNIM SELEKCIJAMA FSS.

Cilj je da talentovani igrači prođu kroz određene programe i u potpunosti ih savladaju. Tako će, kada dođu u takmičarski uzrast doći do rezultata kroz svesno urađene zahteve u igri,a ne da rezultat bude posledica sportske slučajnosti i spleta drugih okolnosti. Motiv FUDBALSKE ŠKOLE nije rezultat po svaku cenu,već rezultat kao posledica fudbalske veštine i znanja.

Danas Škola fudbala FK Radnički okuplja više od 200 dečaka sa kojima rade stručni treneri na tri igrališta po planu i programu sa ciljem razvijanja njihovih igračkih i motoričkih sposobnosti i pripremu mladih igrača za prvu ekipu. Polaznici Škole fudbala FK Radnički 1923 razvrstani su u šest uzrasnih kategorija (mlađi petlići, stariji petlići, mlađi pioniri, stariji pioniri, kadeti i omladinci).