О омладинској школи

Иако је од својих почетака ФК Раднички 1923 радио са младим фудбалерима, Школа фудбала ФК Раднички 1923 као организована целина унутар клуба делује после другог светског рата када почиње системски рад са младим фудбалерима по утврђеном плану и програму.

Такав приступ врло брзо је почео давати резултате будући да су управо из Школе фудбала са „Чика Даче“ поникли фудбалери који играју у запаженим европским клубовима.

Као основни циљ ОМЛАДИНСКЕ ШКОЛЕ ФК „РАДНИЧКИ 1923“, НЕ поставља се тренутни „такмичарски успех“, већ учење, стицање различитих искустава, селектирање играча – тима, за игру на врхунском нивоу у оквиру сениорског тима ФК „РАДНИЧКИ 1923“ КРАГУЈЕВАЦ и РЕПРЕЗЕНТАТИВНИМ СЕЛЕКЦИЈАМА ФСС.

Циљ је да талентовани играчи прођу кроз одређене програме и у потпуности их савладају. Тако ће, када дођу у такмичарски узраст доћи до резултата кроз свесно урађене захтеве у игри, а не да резултат буде последица спортске случајности и сплета других околности. Мотив ФУДБАЛСКЕ ШКОЛЕ није резултат по сваку цену, већ резултат као последица фудбалске вештине и знања.

Данас Школа фудбала ФК Раднички 1923 окупља више од 250 дечака са којима раде стручни тренери на три игралишта по плану и програму са циљем развијања њихових играчких и моторичких способности и припрему младих играча за прву екипу.

English EN Serbian SR