ponedeljak, 18. februar, 2019.

Trijumf nad Partizanom

U Humskoj je 7. septembra 1969. u okviru redovnog 3. kola Prve lige gostovao novajlija u eliti Radnički iz Kragujevca. Bila je noćna utakmica, prvi susret Kragujevčana s reflektorima i spektakl u najavi. I beše spektakl, ali u režiji dečurlije sa Čika Dače. Trijumf fudbalera Radničkog nad Partizanom odjeknuo je kao senzacija. Novi član Lige, koji je u prva dva kola izgubio tri boda na svom terenu, čudesno nadahnut prikazao je na stadionu JNA veličanstvenu predstavu. Radnički je u Beogradu tog 7. septembra odigrao jednu od najboljih utakmica u svojoj istoriji. Pobedio je sa senzacionalnih 4:1.

Sva četiri gola su postignuta iz munjevitih kontranapada, koji su sa nekoliko poteza potisli odbranu čuvenog beogradskog tima. Seriju golova otvorio je Žabarac u 21. minutu. Zatim je Paunović vrlo lukavo pripremio u 40. minutu šansu Stojoviću koji je bio precizan za 2:0. Tek što je počelo drugo poluvreme, Budišić se okliznuo, a njegovu grešku koristi Stojović i povećava prednost na 3:0. Čudo se dogodilo u 70. minutu kada je Paunović projurio kroz odbranu Partizana i primorao nemoćnog Ćurkovića da četvrti put vadi loptu iz mreže. U samom finišu Kovačević je glavom pogodio za utešni pogodak Partizana.

Partizan je tu sezonu završio drugi na tabeli, iza Crvene zvezde. U timu je imao Ćurkovića, Vladicu Kovačevića, Paunovića…