ponedeljak, 18. februar, 2019.

Kad’ se Radnički uselio u nove prostorije

FK Radnički 1923 u junu 2012. godine predstavio je projekat izgradnje novih klupskih prostorija, pa su na „Čika Dači“ naredni meseci bili radni.

Leta 2013. godine FK Radnički 1923 „uselio“ se u potpuno nove svlačionice, izgrađene u skladu sa standardima međunarodnih fudbalskih organizacija FIFA i UEFA. Novi objekat, površine 1400 kvadratnih metara, sa upravnim blokom na stadionu Čika Dača, podignut je na mestu starih i neuslovnih svlačionica. Sredstva u iznosu od oko 100 miliona dinara obezbedili su donatori fudbalskog kluba i grad Kragujevac, koji je iz budžeta izdvojio 70 miliona dinara. Inače, stadion „Čika Dača“ izgrađen je 1957. godine. Renoviran je četiri decenije kasnije, 2007., kada su postavljene stolice i trenutni kapacitet je 15.100 mesta.

Novi objekat raspolaže sa pet svlačionica (svlačionica za prvi tim, gostujuća svlačionica, tri svlačionice Omladinske škole), ambulantom (za igrače i gledaoce) i doping kontrolom, dva ekonomata, svlačionicom za sudije, svlačionicom stručnog štaba, kao i svlačionicom za trenere Omladinske škole, vešerajem, pet kancelarija za administrativni deo kluba (kancelarija Direktora kluba, kancelarija Direktora Omladinske škole, kancelarija sekretara Omladinske škole i Generalnog sekretara, kancelarija marketing sluzbe, kao i kancelarija pravno-ekonomske službe), press salom i kuhinjom.