ponedeljak, 18. februar, 2019.

Dan kada je pala Zvezda

Cela sezona 2014/2015 protiče u znaku teške finansijske i organizacione krize u FK Radnički 1923. Klub se već krajem prvog dela sezone faktički oprostio od elitnog društva i čekao se samo kraj prvenstva da se klub i zvanično preseli u niži rang. Poznato je bilo da su Šumadinci u očajnoj finansijskoj situaciji. Na najveći stadion došli su bez rezervne garniture dresova, pa su u pozajmljenim Zvezdinim igrali protiv crveno-belih, ali su i u takvim okolnostima uspeli da dođu do prve pobede posle pet vezanih poraza i časno se oproste od elitnog društva. Makar na neko vreme.

Borbeni gosti se nijednog trenutka nisu predavali, izdržali su nekoliko naleta protivnika i na kraju su nagrađeni za sav trud koji su uložili da se časno predstave na Marakani. Junaci velike pobede gostiju, koji su znali da je proslave sa grupom vernih navijača, bili su Goljević i Stević, dok je počasni pogodak za crveno-bele postigao Ristić u završnici meča iz penala.

Bilo je ovo veliko iznenađenje, obzirom da je kragujevačka ekipa poslednja na tabeli i da će naredne sezone nastupati u nižem rangu. Ali ovi momci, vođeni šefom struke Neškom Milovanovićem, želeli su da pokažu da je sve ono što se tokom ove sezone dešavalo sticaj nesrećnih okolnosti i da ne zaslužuju da napuste elitni rang. To su i uspeli, jer je upravo ova ekipa, prvom pobedom Radničkog nad Crvenom Zvezdom u istoriji, ostavila traga.