Кaдети хватају такмичарски ритам

Кадетска селекција нашег клуба улази полако у завршну фазу припрема. Иза ових момака је нешто више од месец дана напорног рада на тренинзима по не баш пријатним временским условима, а све са циљем да се што спремније дочека наставак такмичарске сезоне. О томе како протичу зимске припреме разговарали смо Душаном Ђорђевићем, искусним стручњаком који је задужен за рад са овом генерацијом фудбалера.

На почетку нашег разговора, тренер Ђорђевић открио нам је да је изузетно задовољан условима рада и посвећеношћу деце на тренинзима.

– Припреме протичу уобичајеним ритмом и темпом. С обзиром на специфичне временске прилике у претходном периоду, клуб је обезбедио одговарајуће услове за рад, чиме сам изузетно задовољан. Овај период користимо за групни рад, јер су сви дечаци на окупу. У понедељак креће школа, тако да ћемо радити у две смене, преподневној и поподневној. Посвећеност деце је изузетно добра, али морамо да наставимо са радом на унапређивању игре, уколико желимо да будемо на очекиваном нивоу у складу са именом и репутацијом клуба. – започео је „рапорт“ тренер Ђорђевић.

Добра ствар је што су наше кадете заобишле повреде, па тренер Ђорђевић може да рачуна на све играче, укључујући и двојицу потенцијалних новајлија.

– Два играча налазе се на проби. Они ће у наредном периоду покушати да се адаптирају на ову средину, па ћемо видети. У питању су млади играчи са којима треба пуно рада, стрпљења и разумевања.

Кадети Радничког ушли су у завршну фазу припрема, у којој циљ да кроз одигравање пријатељских утакмица полако уђу у жељену такмичарску форму. Ученици Душана Ђорђевића имали су до сада три провере, у којима су забележили две победе и један реми. Савладани су Металац из Горњег Милановца (2:0) и краљевачка Слога (6:0), док је сусрет са крагујевачким Аполоном 4, чланом Кадетске лиге Србије, завршен без победника (1:1).

Тренер кадетске селекције Радничког 1923, Душан Ђорђевић

– Заказане су још две пријатељске утакмице 20. и 23. Фебруара, за које увелико тражимо ривале. Имамо пар понуда, па ћемо у складу са ситуацијом видети које екипе ћемо одбарати за противнике. Тежићемо да то буду што квалтиетнији ривали, како би деца видела где су у овом моменту. – открива наш саговорник.

Јесењи део такмичења у Првој кадетској лиги ФСРЗС кадети Радничког окончали су на четвртој позицији са 27 бодова, три мање у односу на трећепласирану Будућност Крушик. Наши момци покушаће да у наставку сезоне поправе пласман и направе додатни искорак на табели, мада је у првом плану ипак њихов фудбалски развитак, а не резултат.

– Ми у сваку сезону сезону улазимо са доста воље, жеље и хтења. Такмичење је дуго и видећемо где ћемо бити на крају. Много фактора утиче на пласман на табели, али нисмо тиме оптерећени колико развојем фудбалских квалитета код играча. – истакао је тренер Ђорђевић на крају нашег разговора.

Facebookyoutubeinstagram
English EN Serbian SR