ponedeljak, 18. februar, 2019.

Darko Tešović: Nema kalkulisanja – igraćemo fudbal

0

20180827_092723

Fudbalere Radničkog 1923, u samo deset dana, očekuje već treća utakmica – oni će u sredu, 29. avgusta, na stadionu ’Čika Dača’ dočekati ekipu Novog Pazara, sa početkom od 17 časova. Ulaz je i za ovaj susret slobodan.

Dosadašnji učinak fudbalera Radničkog 1923 nije baš onakav kakav se priželjkivalo da bude i, shodno radu ovoga leta, očekivalo da će biti. Međutim, prvenstvo je na početku, ekipa se iz kola u kolo uigrava i vremenom će rezultati vrednog rada biti vidljivi.

Ekipa Novog Pazara do sada je na tri susreta osvojila dva boda – najpre su igrači Novog Pazara kod kuće poraženi od ekipe Teleoptika, zatim su u Užicu odigrali bez golova, a isto tako i sa Borcem iz Čačka, u Novom Pazaru, pre samo nekoliko dana.

U prethodnoj sezoni, Radnički 1923 pobedio je u Novom Pazaru rezultatom 1 – 0 u jesenjem delu prvenstva, a bolji je bio i na Čika Dači, u proleće 2018. godine, kada je novopazarski tim savladan rezultatom 2 – 0.

Pre nego što je govorio na temu svojih očekivanja od duela protiv Novog Pazara, šef stručnog štaba Radničkog 1923, Darko Tešović, osvrnuo se na utakmicu protiv ekipe Inđije ističući da nema šta da zameri svojoj ekipi i da će njen kvalitet tek doći do izražaja.

Ekipa Radničkog 1923 nije razočarana. Svaki poraz je težak. Onaj u Čačku, u 92. minutu – izuzetno težak. Momci su bili utučeni, ali podigli su se vrlo brzo i mnogo su želeli pobedu protiv ekipe Inđije. Međutim, pokazalo se, kao i mnogo puta do sada, da ne treba da budete maksimalno motivisani za nešto. Ušli su u tu utakmicu sa mnogo elana, žara i ’presekao’ nas je taj rani gol. Generalno, ekipa Inđije je zasluženo pobedila, kao iskusniji tim. Mi smo tim koji je još uvek u formiranju – ovo nije alibi, niti time štitim sebe i igrače. Ova ekipa je vrlo pismena i pametna ekipa i njeno vreme će doći. Kada budu shvatili da ne treba da budu ovakvi kao na utakmici protiv Inđije, mnogo i maksimalno motivisani, nego pametni i mudri, onda će doći do izražaja i njihov kvalitet. Nemam zamerki za njihovo angažovanje i borbenost. Moraju da dignu glavu jer nas već u sredu očekuje susret sa Novim Pazarom, koji je jako važan, pogotovo ako ga rešimo u svoju korist i za koji ćemo se pripremati podjednako kao i za dosadašnje.’ – rekao je Tešović.

Tešović je, kada je u pitanju sledeći susret, jasan – nema kalkulisanja, igraće se fudbal.

Dan nakon susreta sa Inđijom kreće priprema za Novi Pazar. Ono što ja znam jeste da se radi o mladoj, poletnoj ekipi, koja je dosadašnja tri kola odigrala na borbenost i angažovanje. Nema kalkulisanja – izlazimo da igramo fudbal. Izaći ćemo sa spremnim igračima, a s’ obzirom na to da je ovo svakodnevno dokazivanje – svi su orni i spremni’. – jasan je šef stručnog štaba kragujevačkog prvoligaša.