ponedeljak, 23. jul, 2018.

Radnički 1923 ruši tradiciju u Jagodini

0

21319241_1508444572527891_6271174471266679334_o

Posle dve vezane pobede, ekipa Radničkog 1923 po nove bodove odlazi u Jagodinu, gde će se, sa domaćom ekipom, u okviru 4. kola Prve lige Srbije, sastati u subotu, 09.09.’17., od 16:30 časova.

U kragujevačkom prvoligašu mogu biti zadovoljni dosadašnjim tokom prvenstva. Ako zanemarimo rezultat prve utakmice, ali ne i pouku izvučenu iz iste, Radnički 1923 ostvario je dva važna trijumfa savladavši ekipu Metalca i ekipu ČSK Pivare, i to istim rezultatom: 1 – 0. Rezultat je minimalan, ali je značaj tri boda veliki.
U tom ritmu Kragujevčani žele da nastave, suprostavljajući se ovoga puta ekipi, koja je po tradiciji, iz većine međusobnih susreta izlazila sa povoljnijim rezultatom. U poslednjih šest godina, ekipa Radničkog 1923 nije uspela da ostvari pobedu u Jagodini, a sada tim sa Čika Dače veruje da je pravi trenutak da se iz ovog komšijskog grada u Kragujevac donesu tri boda.

Igrači Jagodine nisu lepo započeli takmičarsku sezonu, jer na dosadašnja tri susreta nisu osvojili nijedan bod. Sigurno je da će na predstojećoj utakmici tražiti priliku da nadoknade ono što su do sada propustili. Međutim, ne shvatajući olako nijednog protivnika, fudbaleri Radničkog 1923 će jako skoncentrisani ući u ovaj meč i pokušati da svaki pokušaj Jagodinaca osujete.

Spremni za subotnji duel, ispred ekipe Radničkog 1923, za sajt i Oficijalnu Facebook stranicu kluba o očekivanjima od istog govorili su trener Slaviša Kovačević i jedan od iskusnijih igrača Milan Ilić.

Slaviša Kovačević vrlo ozbiljno shvata protivnika i priželjkuje da tim Radničkog 1923 ponovi dobru igru iz prethodnih mečeva, jer tako ni dobar rezultat neće izostati.

’Kao i u prethodnim utakmicama tako i u ovoj – cilj nam je dobar rezultat uz ponavljanje dobrih igara iz prethodna tri kola. Ekipa Jagodine imala je tri teške utakmice: kući protiv ekipe TSC – a i Sinđelića i obe je izgubila 0 – 1, i strašno tešku utakmicu na strani sa Novim Pazarom gde su izgubili 2 – 1. Ovo govori da se, bez obzira što je Jagodina bez bodova, radi o izuzetno kvalitenoj i opasnoj ekipi, u šta sam ja ubeđen, a pokušavam da to moje ubeđenje prenesem i na igrače. Trebaće nam mnogo truda i zalaganja da bismo napravili dobar rezultat. Prenećemo čvrst karakter i želju za dokazivanjem iz prethodne tri utakmice i iskreno se nadam da ćemo, uz podršku naših navijača, napraviti dobru priču kao što je to bio slučaj i na tim mečevima.’ – jasan je Kovačević.

ko

Za razliku od prethodnih utakmica, Kovačević sada može da računa na Aleksandra Dragačevića koji je bio povređen, kao i na Nikolu Cvijovića, koji je dugo bio van stroja. Kako sam Kovačević kaže, po prvi put je na slatkim mukama kada je u pitanju sastav ekipe.

Iskusni defanzivni igrač, koji dobro obavlja svoj deo posla, Milan Ilić, očekuje težak meč u Jagodini, ali ističe spremnost svoje ekipe i očekivanja da se sruši loša tradicija koju Radnički 1923 ima u susretima sa Jagodinom.

mi
’Ekipa je odlično pripremljena za subotnju utakmicu. Radimo u dobroj atmosferi, pogotovo što su iza nas dve uzastopne pobede. Idemo na jedno teško gostovanje, a tradicija naših susreta sa Jagodinom nije na našoj strani. Međutim, spremni i raspoloženi očekujemo dobru utakmicu i da se prekine ta losa tradicija tako što ćemo osvojiti sva tri boda. Znamo kako su tri poraza ekipe Jagodine uticala na njih – imaju pritisak dobrog rezultata i želeće da na ovoj utakmici osvoje prve bodove. Nama to ne smeta jer smo potpuno spremni, i očekujemo da se dobro postavimo i odigramo čvrsto kao i do sada, pokazujući tako da nismo slučajno osvojili šest bodova iz poslednjih utakmica.’ – rekao je štoper kragujevačkog prvoligaša, Milan ilić.

Photo: Andreja Kostadinović