nedelja, 22. april, 2018.

Uspešno završeno sportsko – humanitarno veče ‘Igramo da Teodora pobedi’

0

16487571_1820273968189426_4565204948779024962_o

Radnički 1923 (2005.godište) – Vašarište (2006.godište) 2:0 (0:0)

KRAGUJEVAC.- Sportska hala „Jezero“.

Gledalaca: 1000.
Sudije: Marina Višnjić i Zorana Punoševac (obe iz Kragujevca).
Strelci: Marinković i Pavlović.

RADNIČKI 1923: Vučković, Milojković, Jevtić, Radovanović, Antonijević, Janković, Tanasijević, Kosanović, Arsenijević, Pavlović, Marinković, Miletić. Trener: Borko Marinković.

VAŠARIŠTE: Arsenijević, Begović, Marić, Ristović, Rakićević, Miletić, Pavlović, Bošković, Ćurčić, Micić, Tomić, Jurišević. Trener: Borko Marinković.

„Klinci“ sa stadiona „Čika Dača“ otvorili su sportsko – humanitarnu akciju „Igramo da Teodora pobedi“, pokazavši da su sasvim solidno ovladali tehnikom i osnovnim znanjima fudbalske igre. Prvi deo igre završen je bez golova, uz dosta uzdaha sa tribina, da bi se u nastavku susreta nešto bolje snašli malo stariji i golovima Marinkovića i Pavlovića rešili meč u svoju korist. Naravno, apluza je bilo na sve strane.

– Bila nam je čast što smo učestvovali u jednoj ovakvoj akciji. Kao i ostalim učesnicima, takmičarski rezultat je bio u sasvim drugom planu. Bilo je ovo jedno lepo veče i nadam se da ćemo se okupljati i dalje, odnosno, da ćemo se na kraju svi zajedno radovati Teodorinom izlečenju – istakao je Borko Marinković, mladi trener koji predvodi obe takmičarske selekcije.

Ekonomac – Radnički 1923 (seniori) 3:1

Gledalaca: 1500.
Sudije: Savić i Radić (obojica iz Kragujevca).
Strelci: Aleksić, Borisov i Matijević za Ekonomac, a O.Ilić za Radnički 1923.

EKONOMAC: Antonić, Matijević, Ramić, Rnić, Jovanović, Stojković, Pršić, Ivanković, Aleksić, Borisov, Ristić, Valjenko, Momčilović. Trener: Predrag Rajić.

RADNIČKI 1923: Raičević, Cvijović, Živanović, Aleksijević, B.Andrić, B.Miljuš, Đ.Andrić, O.Ilić, Lukić, Stanković, Maksimović, Ivković, Gavrović, Najdanović. Trener: Vlado Čapljić.

Na pravi način igrači seniorskih pogona su shvatili samu manifestaciju i na osnovu toga postavili igru u polju. Jasno je da je na manjem teernu osmostruki srpski šampion u futsalu bio u prednosti, ali i igrači lidera srpskoligaškog „Zapada“ su pokazali da znaju da barataju i sa manjom loptom. Kako se i očekivalo, Ekonomac je slavio u svom prvom susretu sa Radničkim 1923, uz lepe pogotke Aleksića, Borisova i Matijevića. Na drugoj strani, rival sa velikog fudbala može da žali za nekoliko povoljnih situacija sa početka meča, koje je Lukić mogao da kruniše golom. Ovako, ispalo je da je Ognjen Ilić samo ubažio poraz srpskoligaša.

– Iskren da budem prijatno sam iznenađen pokretljivošću i tehnikom kolega sa velikog fudbala. Odlučila je naša bolja pripremljenost za futsal, koji je znatno bliži nama, ali najvažnije od svega je to da smo bili deo jedne sjajne akcije, što samo upotpunjuje moje utiske po dolasku u Kragujevac – napomenuo je Aleksa Antonić, poslednje pojačanje kragujevačkih „studenata“.

Ekonomac – Radnički 1923 (veterani) 5:3

Gledalaca: 1500.
Sudije: Nikolić i Marina Višnjić (oboje iz Kragujevca).
Strelci: Bojović 2, Radovanović, Marinković i Rajić za Ekonomac, a Z.Stevanović 2 i D.Spasić za Radnički 1923.

EKONOMAC: Milićević, Rakićević, Dugalić, Bojović, Đurđević, Marinković, Đokić, Nikolić, Ilić, Radovanović, Paunović, Rajić, Veselinović. Stručni štab: Nikola Eterović, Nikola Fržović i Branislav Đukić.

RADNIČKI 1923: S.Stevanović, M.Kostić, Z.Stevanović, Milosavljević, D.Spasić, Milovanović, Buzić, Pantović, M.Simić, I.Aćimović, N.Kostić, Vukadinović, Kizić, Stanojlović, Pelemiš, Antonijević, Vasiljević, Petrović. Stručni štab: Slaviša Kovačević, Predrag Spasić, Milan Živković.

Viđeno je golgetersko odmeravanje snaga svojevremeno trećeg strelca Evropskog prvenstva, Vidana Bojovića – Britve i vihornog desnog beka, Zorana Stevanovića – Bale. Meč su otvorili sa po dva pogotka, a kasnije su iz tabora Ekonomca iskazali bolju realizaciju došavši do prednosti. Četvrti gol za „majstore sa petoparca“ postigao je Marinković, koji je odličan utisak ostavio tokom igračke karijere noseći dresove oba kluba.

– Drago nam je što na ovakav, praktičan, način počeli saradnju sa našim prijateljima iz Radničkog i sigurno je da ćemo je nastaviti. Ostaje nam da se sada što bolje pripremimo za revanš, koji nas čeka tokom leta, ali ovoga puta na stadionu „Čika Dača“, gde će sasvim logično prednost biti na strani rivala. Uputio bih ovom prilikom podršku Teodori i njenoj porodici. Naša pomoć neće se završiti samo na ovim utakmicama – istakao je prof. dr Veroljub Dugalić, čelnik Ekonomca.

Izvor i photo: IP Sportmedia