ponedeljak, 23. jul, 2018.

Saopštenje FK“Radnički 1923“ i nastavak borbe za pravdu i istinu

0

Ponedeljak, 31. decembar 2012. godine.

Ponovo se obraćamo javnosti, nakon izdatog saopštenja dana 25.decembra tekuće godine i saopštenja holandskog kluba. Ne želimo da ostanemo nedorečeni srpskoj javnosti i građanima Kragujevca, jer  nas obavezuje i tradicija kluba duga 90 godina.

FK Radnički 1923 može da se pohvali kako tradicijom tako i poštenim radom svih svojih članova, koji nikada nisu bili deo bilo kakve afere, već smo klub koji gaji fer-plej, poštenje i dobre sportske odnose.

Svi naši članovi kluba, počev od članova omladinske škole, igrača, trenera, administracije i uprave su uvek radili i radiće u interesu Radničkog. Godinama radimo transparentno, otvoreni prema svim medijima, jer nemamo šta da krijemo. Već više od godinu dana proverava se svaki račun kluba, svaki ugovor, svaki novčani transfer. Klub posluje po zakonu, poštujući sva pravila i plaćajući sve obaveze! Zato nećemo dozvoliti da se časno ime kluba blati, ljaga i da se kroz neproverene i netačne informacije narušava ugled kluba koji je godinama stvaran i koji je među pet klubova u našoj državi.

Već smo naveli da je FK Radnički 1923 od transfera Filipa Kostića u holandski Groningen isplaćen iznos od 700.00 eura u dve rate, pa zato javno molimo FK Groningen da objavi koliko su novca uplatili našem klubu, jer kada mi sve radimo transparentno, očekujemo da i oni tako nastupaju. Svojim ćutanjem, nedorečenim mislima i igrom reči, narušavaju ugled našeg kluba, a i grada.

Radnički 1923 je ozbiljan klub, grad Kragujevac je ozbiljan grad i stojimo iza naših reči i odluka i nećemo dozvoliti pojedincima da nam ruše nešto u šta smo mi uložili mnogo truda, rada, vremena i novca. Izaćićemo kao pobednici i u ovoj borbi, izdržaćemo sve jer istina uvek pobeđuje!

FK“Radnički 1923“
Upravni odbor