nedelja, 22. april, 2018.

Prvi trening

0

Četvrtak, 28.jun 2012.godine

Posle jučerašnje prozivke, fudbaleri Radničkog 1923 odradili su jutros prvi trenig, na prvom pomoćnom terenu stadiona „Čika Dača“, čime su i praktično počele pripreme za novu sezonu.

Od prvog dana na pripremama se pojavio i Darko Spalević, koga su pojedini mediji selili u OFK Beograd i Kinu, a prema rečima predsednika UO, Nebojše Vasiljevića, klub će ispuniti obaveze prema iskusnom golgeteru i on će ostati na „Čika Dači“.

Prvi trening je odradio i golman Ognjen Čančarević, koji juče nije prisustvovao prozivci iz opravdanih razloga, dok će povratak kapitena Željka Miloševića očekuje u par narednih dana.

Današnji trening trajao je oko sat i po vremena, a u glavnom delu fudbaleri su odradili nekoliko vežbi sa loptom, nakon čega su usledile vežbe snage i istezanje. Već od 18 časova prvotimce očekuje novi trening, a u isto vreme bi na probu trebalo da dođe i petnaestak novih fudbalera. Prvih desetak dana fudbaleri će trenirati u Kragujevcu, a potom se najverovatnije sele u Sloveniju.

– U narednih desetak dana sigurno ćemo ostati ovde. Kombinovaćemo rad na terenu, u teretani i koristićemo pogodnosti trim staze u Šumaricama. Posle toga trebalo bi da odemo negde na dvonedeljne pripreme, koje će početi između 7. i 10. jula, ali ne isključujem ni mogućnost da ćemo ostati ovde i odigrati pet-šest kontrolnih utakmica. U ovom trenutku prioritet je da se dobro spremimo i ojačamo tim sa dva do tri iskusna superligaška igrača, sa kojima smo u pregovorima. Međutim, svi trenutno gledaju ka inostranstvu, ali mi ne sedimo skrštenih ruku i u narednih desetak dana bi trebalo sve da rešimo. Cilj je da napravimo stabilnost ekipe i uz par iskusnih fudbalera ukažemo šansu mladim igračima, koji su već u klubu i koji će doći – rekao je Slavenko Kuzeljević, trener Radničkog 1923.