utorak, 11. decembar, 2018.

Zaslužen poraz

0

Subota, 03. oktobar 2009.godine

Sloboda Užice ŠumadijaRadnički1923 2 : 0  ( 1 : 0 )

Užice, stadion „24.septembar“

Gledalaca: 3.000

Sudija: Davor Portić (Požarevac)

Pomoćnici: Bojan Burojević (Čačak), Ivan Vujčić (Požarevac)

Žuti kartoni: Ostojić, Marjanović (Sloboda) Brković (Šumadija Radnički 1923)

Strelci:   1 : o Ivan Petrović – 43.min, 2 : o Strahinja Aritonović – 90.min.

Sloboda Užice: Arsenijević, Vasić, Luković, Tomić (od 85.min. Markićević), Ostojić, Redžić, Nešić (od 46.min. Barjaktarević), Aritonović, Marjanović, Petrović, Božović (od 46.min Belopavlović)

ŠumadijaRadnički1923 : Ognjen Čančarević, Ivan Božović, Slaviša Brković,  Vitomir Jelić, Željko Milošević, Stefan Petrović , Ljubomir Arsić (od 72.min. Ivan Gavran), Hyon Cha Myong (od 84.min. Malan Lukić),  Lazar Vidić,  Stefan Nedović,  An Il Bom (od 57.min. Branislav Vukomanović)

Danas je u Užicu odigran derbi Srpske lige grupa Zapad između domaćina ekipa Slobode i Šumadija Radnički 1923.
U fantastičnom fudbalskom ambijentu, pred oko 3.000 gledalaca, uz prisistvo dve odlične navijačke grupe, bolje su se snašli domaćini i sasvim zasluženo pobedili sa 2:0, poluvreme 1:0.
Pred oko 3.000 gledalaca, uz prisustvo saveznog selektora Radomira Antića, sve je bilo na visokom nivou, navijači, atmosfera, teren, suđenje, jedino je zatajio gost.
Nije ni domaćin blistao, ali je taktički mnogo bolje pripremio i odigrao utakmicu. Samo sa jednim napadačem, sa pojačanim srednjim redom, u potpunosti je zaustavio napade danas anemične ekipe Radničkog.
U prvom poluvremenu vrlo malo udaraca na gol. Vredno pomena je udarac Stefana Petrovića u 40.minutu i pokušaj Ivana Petrovića za domaćina iz skraćenog kornera, minut kasnije.

sansa

Ključni trenutak meča se dogodio u 43.minutu. Slobodan udarac sa preko 35 metara je izveo Ivan Petrović i iznenadio Ognjena Čančarevića. Bukvalno, bez prave prilike i bez udarca na gol, domaćin je poveo.
U drugom poluvremenu, igrači Slobode su se povukli na svoju polovinu terena i tek u 78.minutu su prvi put pokušali da organizuju neki napad. Do tada, sve se svodilo na „kvarenje“ igre gostujuće ekipu, koja im je dosta pomagala u tome, bezidejnim akcijama i dugim loptama. Svaki napad Radničkog se završavao na ivici šesnaesterca, odličnim rekacijama danas igrača utakmice, Bojana Ostojića, bivšeg igrača Radničkog.
Najbolju priliku za goste je imao Slaviša Brković u 80.minutu, ali je oklevao kada je izašao sam ispred golmana, te mu je golman Arsenijević „skinuo“ loptu sa noge.
I onda u 90.minutu školski kontranapad domaćina, tri na jedan, i Strahinja Aritonović je stavio tačku na ovu utakmicu.

Na kraju, kada se sve sabere, Radnički je zasluženo izgubio ovaj derbi, ali ne toliko zbog dobre igre domaćina, već zbog bezidejne igre svog veznog reda. Ali nema razloga za paniku, treba se što pre okrenuti novom protivniku, a to je ekipa Budućnosti iz Valjeva, koju ćemo ugostiti najverovatnije u subotu 10.oktobra.