utorak, 11. decembar, 2018.

Bod na početku prvenstva

0

Subota, 15. avgust 2009.godine

Vujić Voda ŠumadijaRadnički1923 2 :2  ( 1 : 1 )

Valjevo, stadion „ZSK“

Gledalaca: 600

Sudija: Dušan Jakovljević (Čačak)

Pomoćnici: Bojan Bogdanović i Jovan Pajević (Čačak)

1 : 0 Miloš Rašević – 11.min.

1 : 1 Željko Milošević – 13.min.

2 : 1 Miloš Rašević – 51.min.

2 : 2 Dejan Joksimović – 54.min.

Žuti karton: Knežević, Stevanović (Vujić Voda)

Crveni karton: Marko Stevanović (Vujić Voda) – 77.min.

Vujić Voda: Mitrović A., Ilić, Radović (od 75.min. Mitrović M.), Živanović, Knežević, Ilić (od 60.min. Šešlija), Stevanović, Cvetković (od 46.min Simić), Vesić, Rašević, Popović

ŠumadijaRadnički1923 : Dušan Radojević, Milan Lukić, Miloš Lepović, Željko Milošević, Dejan Joksimović, Stefan Nedović, Budimir Đukić, Varjačić Aleksandar (od 46.min. Dejan Vasić), Stefan Petrović (od 46.minuta Ljubomir Arsić), Slaviša Brković, Ivan Gavran ( od 72.min. Lazar Vidić)

Lepa fudbalska predstava na otvaranu sezone Srpske lige grupa Zapad u Valjevu. Četiri pogotka, crveni karton i još dosta prilika, obeležile su debi novog tima u ovoj sezoni.

valjevo-gol

Počeo je Radnički ofanzivno i već u 2.minutu lepu priliku je propustio Slaviša Brković, kada je sam, iskosa sa deset metara šutirao pravo u golmana domaćina. Zatim je domaćin polakao uspostavljao ravnotežu na terenu i svoju prvu polušansu je pretvorio u pogodak. To se sve odigralo u 11.minutu, kada je tkz. skraćeni korner izveo Rašević, a lopta je u petercu gostiju pogodila Nedovića i skrenula put gola.

Radost domaćina je trajala samo dva minuta, jer je tada Radnički imao skraćeni korner i iskusni Željko Milošević postiže svoj prvenac za novi klub, udarcem glavom.

prvi-gol

Ostatak poluvremena je protekao u obostrano opreznoj igri, a najbolju priliku za promenu rezultata je imao napadač Radničkog Ivan Gavran u 44.minutu.

I početak drugog poluvremena je  bio preslikan kao i start utakmice. Radnički je napao, ali do gola dolaze domaćini i to sasvim slučajno, kada je posle jednog prekida, sam na drugoj stativi ostao Rašević i lepim udarcem savladao danas nesigurnog Radojevića.

Međutim, opet je radost igrača Vujić Vode trajala samo 3 minuta, jer je posle kornera, najviši u skoku bio i igrač utakmice, Dejan Joksimović i lepim udarcem glave postavio i konačan rezultat. Ali možda bi sve bilo drugačije, da je igrač domaćina Vesić minut ranije iskoristio odličnu priliku za svoj tim.

milosevic-duel

Radnički se trudio da dođe do sva tri boda, napadao, stvarao poluprilike, a  od 77.minutu je imao i igrača više, jer je danas odlični sudija Jakovljević sasvim opravdano pokazao drugi žuti karton Stevanoviću. Poslednjih 10 minuta su se igrale viktorije pred golom Vujić Vode, ali lopta nije htela u gol. Najizgledniju priliku je u zaustavnom vremenu propustio Lazar Vidić, koji je sa 5 metara pogodio spoljni deo mreže.

I na kraju, kada se sve sabere, ovo je i realan rezultat ove zanimljive utakmice. Radnički se predstavio u lepom svetlu valjevskoj publici i zadovoljio preko 200 svojih navijača koji su ga danas bodrili.

Sledeće nedelja na Čika Dači, Radnički dočekuje ekipu FAP-a. Utakmica počinje u 17:30 časova.