ponedeljak, 18. februar, 2019.

Povratak kapitena na Čika Daču

0

Nedelja, 02. avgust 2009.godine

Posle pet odigranih probnih utakmica u samo šest dana, polako počinje da se formira tim FK ŠumadijaRadnički1923 za novu sezonu.

Iako je ostalo samo još 14 dana do početka prvenstva, sportski direktor kluba, Miroslav Vjetrović i trener prvog tima Vladimir Jocić ne žure u formiranju ekipe za takmičenje u Srpskoj ligi grupa Zapad. Veliki broj igrača se nalazio na probi, sa dosta igrača se pregovara, ali već par igrača je pristupilo novom klubu.

Posle godinu dana igranja u Šumadiji, u klub se vratio Dejan Joksimović, kapiten KFK Radnički pre dve sezone. On je iskusan štoper koji će doprineti mnogo boljoj odbrani, nego što je bila u prošloj sezoni.

Takođe, povratnici na Čika Daču su i Stefan Nedović, vezni igrač, koji je prošao sve selekcije omladinske škole Radničkog, kao i napadač Lazar Vidić.

Lazar Vidić

Lazar Vidić

Svi oni su prošle sezone igrali za Šumadiju i uveli je u Srpsku ligu. Takođe, zajedno sa njim, na Čika Daču je došao i golman Žarko Trifunović.

Iz Jedinstva sa Uba stigao je mladi Milan Lukić, koji i ove sezone može igrati za omladinsku selekciju, s obzirom da je 1991.godište.

Prvom timu su priključeni i omladinci Radničkog Aleksandar Varjačić, Zvezdan Nikolić i Petrović Stefan. Naime, oni su se prethodnih dana predstavili u lepom svetlu pred novim trenerom i sasvim zasluženo iz omladinskog prešli u prvi tim.

Aleksandar Varjačić

Aleksandar Varjačić

Po rečima direktora Vjetrovića, ovih dana će još igrača pojačati klub, a želja je da se pruži šansa naročito fudbalerima poniklim u Kragujevcu.

I na kraju, da podsetimo ko je sve ovog leta napustio Čika Daču: Dragan Ristić je otišao u Leotar iz Trebinja, Mirko Radovanović u Železničar iz Sarajeva, Bojan Ostojić i Vladimir Markićević u Slobodu iz Užica, golman Stefan Petrović u Borac iz Žabara, Aleksandar Ćurčić u Moravu iz Velike Plane, Nebojša Lukić u Pobedu iz Beloševca, Ivan Josović u Slogu iz Požege, Aleksandar Marković u ErdoglijaŠumadiju1903. Igrači koji su dobili čiste papire i dozvolu da odu iz kluba su Nikola Petrović, Miodrag Cvetković i Miloš Kostić.

Narednih dana nas očekuje i Memorijani turnir „Cajge“ u Sušici, koji će se igrati 04. i 05.08.2009.godine.