ponedeljak, 18. februar, 2019.

Korejanci na Čika Dači

0

Ponedeljak,  31. avgust 2009.godine

Poslednjeg dana prelaznog roka, FK Šumadija Radnički1923 je kompletirao spisak igrača za tekuću sezonu. Najnovija pojačanja, a ujedno i najatraktivnija za klub sa Čika Dače, su trojica internacionalaca iz Severne Koreje.

8

Reč je o dvojici bonus igrača i jednom golmanu. Novi članovi Radničkog su postali vezni igrač Myong Cha Hyon i levi spoljni An Il Bom, obojica rođeni 1990.godine, kao i golman Ri Kwang Il, rođen 1988.godine. Sva trojica su se već predstavila kragujevačkoj publici, prošle srede, kada su igrala za Radnički u prijateljskoj utakmici sa ekipom Sušice. Tada je blistavo 19-godišnjak Myong, koji je postigao pogodak i imao dve asistencije.

Myong i An su inače i bivši reprezentativci Severne Koreje i to selekcija do 17.godina i biće velika pojačanja za naš klub. Dok je golman Ri, treći golman omladinske reprezentacije svoje države.

6

Korejanci su potpisali ugovore sa klubom, još se čekaju samo sertifikati iz Severne Koreje, od čega i zavisi kada će moći da igraju za prvi tim. Sigurno neće biti u sastavu za nedeljnu utakmicu sa Lajkovcem.

Na ovaj način je i završen prelazni rok za ekipu Radničkog.