subota, 19. januar, 2019.

Rutinska pobeda

0

Subota, 01. novembar 2008.godine

Radnički Kragujevac – Inon Požarevac   2 : 0  ( 0 : 0 )

Kragujevac, stadion „Čika Dača“

Gledalaca: 1.000

Sudija: Branimir Stošić (Šabac)

Pomoćnici: Bogdanović Bojan, Obradović Žarko

Žuti kartoni: Ivan Božović, Boban Nikolić, Dragan Ristić, Dalibor Antonijević (KFK Radnički) Đurović, Ristić(Inon)

KFK Radnički : Bojan Vranić, Ivan Božović, Nebojša Lukić, Bojan Ostojić, Boban Nikolić, Vladimir Markićević, Dragan Ristić (od 88. Đorđević), Stefan Petrović (od 46. Sani), Vladimir Mijanović (od 60. Antonijević),  Vukašin Ristić, Miloš Rakić

Inon Požarevac: Živković, Stojković, Tomić (od 46. Bogdanović), Miović, Karanović, Blagojević (od 62. Stojanović), Stanić, Đurović, Đuričić (od 62. Suša), Randđelović , Ristić

Radnički je nastavio seriju utakmica bez poraza. Danas na Čika Dači, pala je i ekipa Inona iz Požarevca, znatno teže nego što se to očekivalo.

KFK Radnički- FK Inon  2 : 0 ( 0 : 0 )

Radnički je od samog početka susreta krenuo u napade. Tome je i doprinela i izuzetno ofanzivna taktika trenera domaćih, Slavka Vojičića. Po prvi put u startnoj postavi se našao i Vladimir Markićević, bivši igrač Inona. Radnički je bio oslabljen neigranjem Nikole Tajdića, Branislava Vukomanovića i Kwakye Oduro.

Prvu i jedinu priliku za goste, imao je u 8.minutu, najbolji igrač Inona, Aleksandar Ranđelović, posle brzog kontranapada. Od tada su se igrači Inona povukli na svoju polovinu i uspešno branili svoj gol u prvih 45.minuta. Radnički je napadao, ali bez izrazitih prilika. Najbolje šanse su udarcima iz daljine, propustili Stefan Petrović i Vukašin Ristić.

Drugo poluvreme je krenulo izmenom u redovima domaćih, tako što je ušao internacionalac Aminu Sani, umesto Petrovića. Već u 49.minutu prva prilika za Radnički, ali je udarac Dragana Ristića sa preko 20 metara, završio tik iznad prečke.

Najzad, u 54.minutu, odličan prodor Sanija,  čiji udarac završava na stativi. Na odbijenu loptu natrčava Dragan Ristić i dovodi Radnički u vođstvo od 1:0.
U 57.minutu, posle greške golmana Živkovića, Vladimir Mijanović je promašio prazan gol.
Igrao se 62.minut, kada je Miloš Rakić odlično prošao po desnoj strani i u trenutku kada se spremao da uputi centaršut, sa leđa ga je oborio igrač Inona Ristić. Penal čist kao suza, a pogodak je postigao Vukašin Ristić.

Radnički je posle vođstva od 2:0, fudbalski rečeno, stao na loptu i rutinski do kraja sačuvao prednost. Gosti su probali da napadnu, ali osim šuta Ranđelovića u 89.minutu, nisu stvorili ozbiljniju šansu.

Sledeće nedelje, Radnički gostuje u Lajkovcu, protivnik je domaća ekipa Železničara.